Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk metal førte til opptøyer

Gorgoroths konsert i El Salvador førte til masseslagsmål, knust inventar, peppergass og store oppslag i mellom-amerikanske aviser.

(Dagbladet.no): På Gorgoroths hjemmeside kan vi i dag lese om opptøyene guttas konsert førte til da bergensbandet spilte i El Salvador.

Og det er store oppslag i landets aviser. Fama og El Diario De Hoy bruker stor plass og viser bilder av Gorgoroth, fans i slåsskamp, en som blir arrestert og fantatiske fans som voktes av en lang rekke vakter.

Prøvde å komme seg inn

Detaljene er ifølge avisene ikke helt klare. Gorgoroths konsert i byen San Salvador var ifølge Gorgoroths hjemmeside El Salvadors første livemøte med norsk black metal, og det ekstreme musikalske og visuelle uttrykket fra scenen forplantet seg tydelig til publikum.

Bråket startet før gutta entret scenen sist lørdag. Ifølge Fama prøvde en rekke metalfans uten å billett å komme seg inn mens det lokale oppvarmingsbandet Darkness in the Moon opptrådte. Fansen prøvde gjentatte ganger å slå inn døra, til tross for at det lokale politiet holdt vakt.

Til slutt brukte politiet peppergass for å spre urokråkene, men bråket fortsatte inne. Blant annet skal et toalett ha blitt ødelagt og en metalfan ble arrestert.

Aggressiv stemning

Ifølge Gorgoroths hjemmeside og avisa El Diario de Hoy tilkalte politiet spesialvakter fra den sivile politet Policia Nacional Civil. Da bandet sendte ut sin dramatiske kunstige tåke, entret scenen, tente pentagrammet og satte gang stod det 30 vakter foran scenen.

- Atmosfæren var aggressiv. Da en fans prøvde å ta på støvelen til gitaristen Infernus fikk han et realt spark tilbake, skriver Fama i sin beskrivelse av konserten som de kaller uforglemmelig.

Peppergass i lokalet

50 minutter ut i konserten siver så peppergass ut i lokalet og de mellom 800 og 1000 publikummerne rømte mot det eneste utgangen.

Jenter spydde og måtte hjelpes av andre fans som tålte gassen bedre, skriver El Diario de Hoy som slår fast at konserten «endte med at ungdom ble slått av politiet».

Det er uklart hvem som detonerte gassen inne i lokalet. Sjefen for sikkerhetsvaktene, Domingo Acosta, sier at det ikke var dem.

- Ingen gav den ordren, hevder Acosta.

- Narkomane, voldelige og satanister

Og han er tross alt fornøyd med hvordan hans menn taklet en norsk black metal-konsert og sier at ingen ble drept, ingen ble skadd og det var ingen anholdte.

- Vi var tolerante, sier Acosta som også har forklaring på hvorfor dette skjedde:

- En negativ faktor er at ungdommen tilstede var narkomane, voldelige og satanister.

MYE PLASS:</B> Fama beskriver både stemningen under konserten, samt bråket før og under konserten.
STORE OPPSLAG:</B> Avisa El Diario de Hoy bruker mye plass på bråket rundt Gorgoroths konsert i El Salvador.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media