Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk milliardærarving misbrukt på Facebook: - Vi er klar over det

Har rappet et bilde av Johan H. Andresen og døtrene.

SPRES PÅ FACEBOOK: Dette bildet brukes i Facebookannonsen som nå spres på det sosiale nettstedet. Fra venstre: Styreleder i Ferd, Johan H. Andresen, Katharina Andresen og Alexandra Andresen. Foto: Faksimile
SPRES PÅ FACEBOOK: Dette bildet brukes i Facebookannonsen som nå spres på det sosiale nettstedet. Fra venstre: Styreleder i Ferd, Johan H. Andresen, Katharina Andresen og Alexandra Andresen. Foto: Faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Facebook tjener penger på at falske nyheter om den norske milliardærarvingen Alexandra Andresen (20) distribueres på nettstedet, melder Dagens Næringsliv.

FALSKT: Dette Facebook-innlegget fra det ukjente nettstedet Hear the news. Foto: Skjermdump
FALSKT: Dette Facebook-innlegget fra det ukjente nettstedet Hear the news. Foto: Skjermdump Vis mer

Det er nettstedet Hear the news som har publisert annonsen, som nå skal dukke opp i Facebook-feeden til norske medlemmer av det sosiale nettverket.

Facebook-posten hevder at Alexandra Andresen, en av verdens yngste milliardærer og datteren til investor og Ferd-topp Johan H. Andresen, har investert godt over én milliard kroner i «et nyoppstartet teknologiselskap».

Nettsiden Hear the news har ifølge Dagens Næringsliv ingen offentlige kontaktpersoner, og er registrert via en anonym domeneaktør i Panama.

Innlegget er merket som «sponset», noe som betyr at Facebook tar betalt for å spre innlegget.

ORIGINALBILDET: Personene bak det falske innlegget har rappet et fotografi av familien Andresen fra pressesidene til Ferd-konsernet. Foto: Ferd
ORIGINALBILDET: Personene bak det falske innlegget har rappet et fotografi av familien Andresen fra pressesidene til Ferd-konsernet. Foto: Ferd Vis mer

- Vi er klar over det, men har ikke noen ytterligere kommentarer, annet enn at vi forutsetter at plattformer som kan stoppe dette, gjør det, sier Johan H. Andresen til Dagbladet.

I starten av mai annonserte Facebook-grunnlegger og konsernsjef, Mark Zuckerberg, at selskapet skal ansette ytterligere 3000 personer til å monitorere uønsket innhold som rapporteres inn av Facebook-brukere.

Opprinnelig bygde Andresen-familien opp sin formue ved tobakkvirksomhet i Tiedemanns gjennom flere generasjoner, men siden slutten av 90-tallet har Johan H. Andresen vært eier og aktiv i ulike roller i familieselskapet Ferd Holding AS.

Som døtre av industri- og finansmannen satt i 2016 søstrene Andresen, Katharina og Alexandra, på en formue på svimlende 14,1 milliarder norske kroner til sammen. De fikk overført store milliardverdier fra foreldrene i en alder av 10 og 11 år.

Hele Norges coronakart