Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk mordmysterium blir film

I 1873 ble to norske immigranter funnet brutalt drept på Smuttynose Island, USA. Nå blir det film av mysteriet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historien om dobbeltdrapet på Anethe og Karen Christensen blir vekket til live igjen av den amerikanske regissøren Kathryn Bigelow i filmen «The Weight of Water». Bigelow har også regissert «Strange Days» fra 1995.

«The Weight of Water» er basert på en bok av Anita Shreve. Boka forteller historien om Maren Hontvet, søsteren til de to drepte, som unnslapp morderen ved å gjemme seg ute i mørket hele natten.

Det var hun som utpekte Louis Wagner, en fattig prøyssisk fisker, som den skyldige. Han ble til slutt funnet skyldig og hengt for det blodige dobbeltdrapet.

Skyldig?

Mordene var en stor nyhetshendelse i USA, og senere ble det sådd tvil om skyldsspørsmålet. Den dag i dag spekuleres det over hvem det egentlig var som drepte de to norske jentene. En av de mer infame teoriene går ut på at det var Maren selv som tok livet av sin søster og svigersøster. Filmen tar utgangspunkt i denne teorien.

«The Weight of Water» er satt til moderne tid. En journalist (Catherine McCormack) og hennes ektemann (Sean Penn) drar sammen med et vennepar (Elizabeth Hurley, og Josh Lucas) til den legendariske Smuttynose Island for å finne ut mer om mordene. Historien alternerer mellom fortid og nåtid.

Maren Hontvet skal spilles av Sarah Polley, sist sett i ungdomskomedien «GO!», mens norske Jan Tore Kristoffersen («Bare skyer beveger stjernene) skal også spille i filmen.

Filmen får premiere under filmfestivalen i Toronto i høst, men dato får en eventuell norgespremiere er ennå ikke fastsatt.

Hvis du vil vite mer om mordene på Smuttynose Island, følg denne lenken.

DOBBELTDRAP BLIR FILM:</B> Kathryn Bigelows «The Weight of Water» handler om et dobbeltdrap på to norske jenter i 1873.