Norsk musiker omkom i bilulykke i USA

Det bekrefter det britiske plateselskapet i en melding på Facebook.

ULYKKE: Musikerduoen Stephen Fitzpatrick og Audun Laading omkom i en trafikkulykke i USA onsdag. Foto: Heist og Hit
ULYKKE: Musikerduoen Stephen Fitzpatrick og Audun Laading omkom i en trafikkulykke i USA onsdag. Foto: Heist og Hit Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Musikerduoen Stephen Fitzpatrick og Audun Laading omkom i en trafikkulykke i USA onsdag. Deres turnémanager Trevor Engelbrektson omkom også i ulykken.

Laading, som er fra Kristiansand, møtte engelske Fitzpatrick da de var studenter i Liverpool. Deres band, kalt Her's, hadde nylig sluppet sitt debutalbum «Invitation to Her's».

Var på turné

Fitzpatric og Laading hadde holdt konsert i Phoenix, Arizona, og var på vei til Santa Ana i California da ulykka fant sted.

Lokale medier melder at fire personer ble drept da et kjøretøy, som skal ha kjørt i feil retning på veien, kolliderte med en van med tre personer i, skriver The Telegraph. Dette skjedde rett etter klokka ett på natta lokal tid onsdag.

- Vi er alle knust, skriver bandets plateselskap, Heist og Hit, som bekrefter dødsfallene på Facebook.

- Stephen og Audun var på sin andre turné i Nord-Amerika, og skulle spille 19 utsolgte show for en fanbase som elsket dem.

- Som brødre

Plateselskapet beskriver de to musikerne som varme, milde og morsomme.

- Hver gang de var innom kontoret var en oppløftende opplevelse. Å si at de to var nære ville være en undervurdering av et vennskap som var genuint vakkert å være vitne til. De elsker hverandre som brødre.

- Vi har mistet våre venner og verden har blitt nektet deres talent, avslutter plateselskapet.

I en e-post til Dagbladet bekrefter plateselskapet at bandets og managerens familier har blitt varslet. Plateselskapet vil ikke gi ytterligere kommentarer per nå, og viser til pressemeldingen på Facebook.

- Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger skal ha avgått ved døden i Arizona, USA. Utenrikstjenesten yter bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand i forbindelse med dødsfall av norske borgere i utlandet. Pårørende er varslet, skriver Utenriksdepartementet i en e-post til Dagbladet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer