Norsk musikk-nettsted stanset

Sak mot 30-åring kan ende i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I flere år har Truls Strandberg (30) tilbudt nettbrukere musikkvideoer, låter og nettradio via sin nettside Mixmus.no.

Strandberg mener han ikke har gjort noe galt: Alle lenker på siden viser nemlig til offisielle kilder som plateselskap eller artistenes hjemmeside. Han avviser på det sterkeste å ha lagt ut lenker til piratkopiert materiale.

Det holder ikke for plateselskapenes interesseorganisasjon IFPI. De har nå fått Strandberg til å fjerne lenkene, og vurderer å ta saken til retten.

- Det jeg har gjort er ikke ulovlig. Om jeg hadde hatt penger skulle jeg kjørt denne saken til topps i rettssystemet, sier Strandberg til Dagbladet.no.

Kan ende i retten

Strandberg har skrevet under på et forlik med IFPI, noe han hevder han ble presset til (se forliksavtalen her). IFPI vurderer nå om de vil nøye seg med dette, eller gå til retten med saken. Saken kommer opp i Oslo tingrett mandag, om ikke partene blir enige.

I forliket heter det at «Strandberg forplikter seg til for fremtiden å ikke legge ut eller være involvert i utlegging av lenker til musikk og musikkvideoer tilhørende artister representert av saksøkerne uten å ha innhentet forhåndsgodkjenning».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer