Norsk musikkfest

CANNES (Dagbladet): Den norske storoffensiven under verdens største musikkmesse, Midem, har gitt blandede resultater. Natt til mandag spilte Illumination og dj-paret Annie & Mikal Telle for et nærmest tomt lokale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi spilte for sju mann, og alle er venner av oss fra Bergen, sier Telle.

Den norske musikkfesten i Cannes endte som et gedigent antiklimaks da de 12000 messedelegatene på Midem vraket anerkjent norsk klubbmusikk til fordel for barbesøk og andre sysler.

- Her har vi hotellrom til 5000 kroner natta, og så kommer det bare en håndfull nordmenn for å høre på oss. Det er sløsing med penger, og det er litt meningsløst, mener dj og undergrunnsgründer Mikal Telle.

Skuffet

Den norske stat er med på å betale de svinedyre rommene til Telle og resten av den norske klubbmusikkeliten på det luksuriøse hotellet Martinez. «Norway Now»-framstøtet er støttet av tre forskjellige departementer med til sammen 1,7 millioner kroner.

- Music Export Norway har fått til mye her nede, men man kan spørre seg om det er riktig prioritering å bruke fire millioner kroner på Midem. Folk kommer ikke til Midem for å gå på konsert med nye band, sier Telle.

Han er skuffet over arrangørene av den norske klubbkvelden. Han mener at fellesorganet Music Export Norway, som står bak den norske satsingen i Cannes, ikke har greie på klubbkultur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer