Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk musikkfest

CANNES (Dagbladet): Den norske storoffensiven under verdens største musikkmesse, Midem, har gitt blandede resultater. Natt til mandag spilte Illumination og dj-paret Annie & Mikal Telle for et nærmest tomt lokale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi spilte for sju mann, og alle er venner av oss fra Bergen, sier Telle.

Den norske musikkfesten i Cannes endte som et gedigent antiklimaks da de 12000 messedelegatene på Midem vraket anerkjent norsk klubbmusikk til fordel for barbesøk og andre sysler.

- Her har vi hotellrom til 5000 kroner natta, og så kommer det bare en håndfull nordmenn for å høre på oss. Det er sløsing med penger, og det er litt meningsløst, mener dj og undergrunnsgründer Mikal Telle.

Skuffet

Den norske stat er med på å betale de svinedyre rommene til Telle og resten av den norske klubbmusikkeliten på det luksuriøse hotellet Martinez. «Norway Now»-framstøtet er støttet av tre forskjellige departementer med til sammen 1,7 millioner kroner.

- Music Export Norway har fått til mye her nede, men man kan spørre seg om det er riktig prioritering å bruke fire millioner kroner på Midem. Folk kommer ikke til Midem for å gå på konsert med nye band, sier Telle.

Han er skuffet over arrangørene av den norske klubbkvelden. Han mener at fellesorganet Music Export Norway, som står bak den norske satsingen i Cannes, ikke har greie på klubbkultur.

- Jeg hadde et lite håp om at det skulle være bra før vi dro ned. Men lokalet og settingen var feil. Det var også dumt at lokalet vi spilte i var sperret av for andre enn dem som har delegatpass til Midem.

- Ignoreres

Telle synes det er litt underlig å være ambassadør for den norske musikkscenen.

- Den etablerte musikkbransjen hjemme har aldri gjort noe for oss. Klubbscenen er blitt ignorert av de store selskapene. Men de vil gjerne at vi skal være med og fronte den norske musikksatsingen her nede. Det føles litt rart. Derfor har jeg litt blandede følelser. Men man kan jo håpe at de fra nå av også kan strekke ut ei hånd når vi jobber hjemme i Norge, ikke bare når vi er her nede og briefer, sier Telle.

Leder i Music Export Norway, Inger Dirdal, er lei seg for at ikke flere gikk for å høre Illumination og Telle/Annie.

- Det er veldig synd. Vi burde nok ha åpnet dørene for vanlig publikum, men det gikk ikke på grunn av sikkerheten. Og heldigvis var den første delen av klubbkvelden vår godt besøkt, svarer Dirdal. Mange av de andre norske konsertene har vært godt besøkt. Men bare et 50-tall mennesker - 90 prosent av dem nordmenn - fikk med seg BigBangs fyrverkeri av en konsert.

GLISSENT: ...mens Nick Sillitoe i Oslo-duoen Illumination var blant de norske artistene som slet med lite folk under sin Midem-opptreden.
Hele Norges coronakart