Norsk musikks Jon Fosse

«Verdensbegivenhet» da Ulver laget fanfest på Lillehammer.

Norsk musikks Jon Fosse
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Ulver er, når det kommer til omdømme, norsk musikks Jon Fosse: Et velkjent navn med et noe ufortjent rykte for å være «vanskelig». Og som først og fremst er kjent i hjemlandet for å være kjent i utlandet.

Alle vet at Fosse er enorm i Japan, og flere nordmenn vet nok at Ulver er verdensstjerner enn det er nordmenn som har hørt en hel skive de har gitt ut.

Og inntil i går hadde få, om noen, utenfor Oslos svartmetallmiljø på tidlig nittitall hørt dem spille konsert. Siden de begynte å gi ut skiver i 1994 har nemlig ikke Ulver spilt live en eneste gang. Og Litteraturfestivalen erklærte med rette at gårsdagens retur til scenen var en verdenssensasjon.

Skilt fra svartmetall

Hvis man dømte ut ifra de hundretalls publikummere som samlet seg rundt Maihaugsalen i Lillehammer i går kunne man nesten tro at Ulver spilte svartmetall fortsatt.

Til tross for gruppas nesten i overmåte ettertrykkelige skilsmisse fra sjangeren for ti år siden, da de begynte sin reise inn i ambient og acid jazz, var metallfolket godt representert i rekkene, med alt det fører med av svarte T-skjorter, gode, lavmælte manerer og ymse hårvekster i demonstrative lengder og farger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer