«Jurassic Park: Fallen Kingdom»

Norsk muskelbunt i «Jurassic World»: - Jeg løp fra dinosaurer ei hel natt

Daniel Stisen har flere scener med Chris Pratt i den nyeste «Jurassic World»-filmen.

NY FILM: Chris Pratt og Bryce Dallas Howard gjenopptar rollene sine i «Jurassic World: Fallen Kingdom». Video: Universal Pictures Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sammen med etablerte og kjente hollywoodstjerner, dukker den relativt ukjente, norske Daniel Stisen (35) snart opp på skjermen i den nye «Jurassic World: Fallen Kingdom».

Filmen, som har norsk kinopremiere 8. juni 2018, er oppfølgeren til den enormt suksessrike «Jurassic World». Dette blir den femte i Steven Spielbergs «Jurassic Park»-serie som handler om klonede dinosaurer i fornøyelsesparker, og alle problemene det medfører.

Se trailer øverst i saken!

Løp fra dinosaurer

(U)KJENT: Daniel Stisen er relativt ukjent i Norge, men begynner å bli et kjent navn i Storbritannia. Foto: JC Hermier
(U)KJENT: Daniel Stisen er relativt ukjent i Norge, men begynner å bli et kjent navn i Storbritannia. Foto: JC Hermier Vis mer

I tillegg til å være skuespiller, er Daniel Stisen (35) fra Mandal både produsent og bodybuilder. I «Jurassic World: Fallen Kingdom» møter vi ham i en liten rolle kalt «Russian bodyguard». Han forteller at han spilte inn flere scener av den actionfylte typen.

- Vi hoppet blant annet ut fra en bygning, løp mellom de store jurassic-trailerne og ut i skogen mens vi ble jaktet på av dinosaurer, sier Stisen.

Dinosaurene var selvsagt ikke ekte. Stisen forteller at det var såkalte froskemenn som kom løpende etter dem.

- Det var noen stuntmenn i grønn drakt som løp etter oss. Innimellom blir noen spist eller kastet opp i lufta av en dinosaur, sier han.

Hang med Hollywood-stjerne

Stisen fikk spille inn flere scener med hovedrolleinnehaver Chris Pratt.

Pratt er kjent fra «Guardians of the Galaxy», «Passengers» og «Parks and Recreation», og har de siste årene blitt en stor stjerne i Hollywood.

Til tross for stjernestatusen er Pratt ifølge Stisen en jordnær fyr.

- Vi pratet litt mellom scener, og han er en veldig hyggelig kar. Han spiller ofte en moroklump på skjermen, og det er akkurat sånn han er i virkeligheten også. Det finnes ikke et snev av stjernenykker. Han pratet med absolutt alle, fra andre skuespillere, stuntmenn, settarbeidere og de som laget kaffe, forteller Stisen.

I tillegg til Chris Pratt dukker også Bryce Dallas Howard og Jeff Goldblum opp fra den originale besetningen, som forskeren Claire og matematikeren Ian Malcolm.

- Ikke så spennende

Selv om «Jurassic World» er en stor, verdenskjent film med budsjett på over 200 millioner dollar, er det ifølge Stisen ikke så gøy som mange tror å være en del av en så stor film.

MUSKULØS: Daniel Stisen er bodybuilder i tillegg til å være skuespiller, produsent og stuntmann. Foto: Jon Klasbu
MUSKULØS: Daniel Stisen er bodybuilder i tillegg til å være skuespiller, produsent og stuntmann. Foto: Jon Klasbu Vis mer

- Det er veldig greit å få være med på store produksjoner, men for å være helt ærlig er det ikke så spennende. Når man har gjort det flere ganger blir det ikke så spesielt lenger, spenningen forsvinner litt, sier Stisen.

Stisen har tidligere vært med i flere store filmer som stuntmann eller i andre mindre roller. På CV-en har han blant annet «Justice League», «King Arthur: Legend of the Sword», «Spectre» og «Paddington 2».

Skuespilleren understreker at han er svært takknemlig for de mulighetene han har fått, og forteller at det er all repetisjonen i storfilmene han synes kan bli kjedelig.

«LEVENDE» DINOSAURER: Besøkende i dyrehagen i London får nå muligheten til å reise tilbake i tid, nærmere bestemt jordas mellomalder, da dinosaurene hersket. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

- I Norge er det vanlig å spille inn et par scener om dagen, mens i Hollywood bruker man fire til sju dager på én scene som kan repeteres 100 ganger. Jeg løp fra dinosaurer en hel natt. Vi spilte den inn fra sola gikk ned, til sola sto opp, forteller han.

Stisen som nå er bosatt i England, har også prøvd seg som produsent flere ganger. Han har nylig skrevet, produsert og har hovedrollen i en britisk actionfylt kortfilm kalt «Retribution».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer