Norsk nettleser til Nintendo DS

Avtale inngått mellom norske Opera og Nintendo.

(Dagbladet.no): Det norske nettleserfirmaet Opera Software kunne i dag offentliggjøre at de vil levere en nettleser til Nintendo DS-brukere i Japan.

Nettleseren vil bli solgt på vanlige DS-spillkort, og brukerne kan dermed enkelt få tilgang på nettet ved å sette Opera-brikken inn i spillmaskinen.

To skjermer

-Det morsomme er at det er på to skjermer, der man på det nederste skjermbildet kan få oversikt over hele siden, og så velge et utsnitt som du kan se på den øverste skjermen, forteller Tor Odland til Dagbladet.no.

- I Japan ser prisen ut til å ligge på 30 dollar når den sendes ut til det japanske markedet i juni år. Vi vet ikke hvordan prisen vil være når Nintendo skal selge nettleseren i Europa og USA, noe de har intensjon om å gjøre, avslører Odland.

- Kjent merkenavn

Det er ikke tilfeldig at Nintendo har valgt Opera Software som samarbeidspartner til internett på DS. Opera-nettleseren er godt kjent i Japan, spesielt på håndholdte enheter og mobiltelefoner har den norske bygd seg opp et godt merkenavn.

- Vi har vært hovedleverandør av nettleser til en av de største mobiltelefonselskapene i Japan i tre år nå. Når Nintendo ville ha et merkenavn folk kjente til fra før, så valgte de oss, sier Odland til Dagbladet.no.

- Enkel i bruk

Takket være egenskapene til Nintendo DS vil det forhåpentligvis være lett å surfe på nettet på spillmaskinen. Siden den nederste skjermen er trykksensitiv, kan du bruke håndskrift for å skrive url-adresser og annen tekst med direkte inn i nettleseren.

I tillegg kan du hente opp et software-basert tastatur og taste inn tegn direkte via det.

- Opera leverte mer enn vi forventet med sin brukervennlige nettleser, med rask tilgang til favorittnettstedene, enkel bruk - og aller viktigst: god utnyttelse av Nintendo DS\' to skjermer og skjermegenskaper. Opera er en viktig partner for Nintendo i vårt forsøk på å stadig øke brukermassen til Nintendo DS, fortalte Masaru Shimomura i Nintendo på en pressekonferanse i Tokyo tidligere i dag.

Tidligere i år ble det rapportert at Nintendo har solgt over 13 millioner DS-maskiner verden rundt.

TV-funksjon annonsert

I tillegg til nettleseren fra Opera, er det også offentliggjort at Nintendo DS vil få et eget tv-kort i Japan.

Dette kortet er også utformet som et vanlig Nintendo DS-kort, bare med en antenne som er festet i bakkant. Denne antennen vil strekke seg opp bak den øverste skjermen når maskinen er åpen, så den ikke kommer i veien.

TV-kortet baserer seg på digitale tv-signaler, noe som vil være tilgjengelig med det nye nettet 1seg i Japan fra april i år. Dette nettet vil gjøre det mulig å se på tv på mobiltelefoner og bærbare enheter, uten å benytte seg av telenettet.

Om vi vil få et slikt tv-kort basert på vår (akk så gammeldagse) tv-teknologi hit til Europa er ennå helt i det blå.

TO SKJERMER: Takket være Nintendos DS\' to skjermer og trykkfølsomme nederste skjerm, kan man enkelt surfe på nettet via nettleseren norske Opera Software nå skal levere til Nintendo.
BÆRBAR TV: Japanske DS-eiere kan også se fram til å se på tv på den bærbare spillmaskinen.
DIGITALT: Tv-kortet baserer seg på et nytt digitalt tv-nett tilegnet bærbare enheter, og det er derfor usikkert om vi vil få noe tilsvarende tv-kort hit til Europa.