Norsk nettsted anklages for klipp og lim-journalistikk

- Det vil få konsekvenser.

TYERIANKLAGES: Det norske «delingsnettstedet» Buzzit får kritikk i dagens Aftenposten for å kopiere andre redaksjoners saker. Det har også forekommet at nettstedet har gjort det uten at det framkommer i saken. Faksimile: Buzzit.no
TYERIANKLAGES: Det norske «delingsnettstedet» Buzzit får kritikk i dagens Aftenposten for å kopiere andre redaksjoners saker. Det har også forekommet at nettstedet har gjort det uten at det framkommer i saken. Faksimile: Buzzit.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det norske nettstedet Buzzit har med titler som «Du har skrellet bananer feil hele livet» og «Du vil ikke tro hva som gjøres med disse dyrene» fått mye oppmerksomhet på sosiale medier etter at det ble lansert i juni i år.

I dagens Aftenposten anklages det Nordlys-eide nettstedet for å begå stofftyveri.

- Går altfor langt Avisa skriver at de har begått undersøkelser, som vitner om at flere av sakene som er publisert på nettstedet er tilnærmet blåkopier av saker som allerede er publisert hos konkurrenter.

Den amerikanske storavisa Huffington Post er i varierende grad brukt i over 50 Buzzit-saker, ifølge Aftenposten, og avisa vil nå se nærmere på saken, opplyser de. Også amerikanske Cosmopolitan skal være hyppig brukt, i tillegg til britiske Guardian og det norske nettstedet Foreldre.no.

- I deler av Buzzits virksomhet, går de altfor langt. Det  å ta andres innhold, oversette det og gjøre det til sitt eget, det kan man ikke gjøre til en forretningsidé, sier Kjersti Løken Stavrum til Dagbladet.

- Fører leserne bak lyset Løken Stavrum er generalsekretær i Norsk Presseforbund, og mener at nettstedet fører leserne sine bak lyset. Hun viser da til saken «10 ting læreren vil si til dere foreldre, men ikke tør» - som skal ha vært en tilnærmet direkte oversettelse fra en Guardian-sak, uten at det framkom i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer