Norsk og hipp MTV

Musikk-giganten MTV åpner en egen nordisk kanal til sommeren. MTV ønsker at den nye kanalen skal bli et utstillingsvindu for nordiske artister. Datoen for åpningen blir 14. juni, og produksjons-selskapet Drop Out skal være kanalens kontor i Norge.

-Vårt mål er at MTV skal bli et veksthus for nordiske artister. Nå kan vi hjelpe til med å «breake» artister i Norden på et tidlig stadium, og senere hjelpe dem til å få høy rotasjon i resten av Europa, sier kanalens svensk-ættede programsjef Eric Kearley på telefon fra London.

MTV Norge

Den nordiske versjonen av MTV skal etter planen være på lufta 14. juni. Og i det nystartede produksjons-selskapet Drop Out, er forberedelsene allerede igang. De har fått æren å være MTVs forlengede arm i Norge.

-MTV har plutselig fått et kontor i Norge som kan formidle direkte det som skjer her. Det vil uten tvil bety mye for norsk musikkbransje, sier Drop Out Production. De fire som utgjør selskapet har akkurat kommet ned fra påskefjellet, klare som egg til å ta fatt på de oppgaver MTV måtte kreve av dem.

-Alstå, vi er ikke MTV, men vi er et selvstendig selskap som har fått i oppgave å dekke norsk musikk- og underholdningsliv for vår oppdragsgiver i London, understreker Birgitte Bruusgaard.

Brøt med Nyhetskanalen

De fire ble kjent i den senere havarerte Nyhetskanalen, men brøt ut for å starte eget firma ved årssifte, og fikk avtalen med MTV i boks for to uker siden og regner med å være i gang med produksjon for musikkanalen allerede i neste uke.

-Vi kommer til å være i daglig kontakt med hovedkontoret i London. Jobben vår blir å sile og produsere nyheter fra Norge som kan være interessante også utenfor landet, sier Erle Astrup.

-Vårt inntrykk er at «vibbene» fra London går i retning av at det er en økt interesse for Scandinavia i øyeblikket, forteller Claus Plapp.

Nysgerrig på Norge

Både Espen Lind og Sissel Kyrkjebø har vært på såkalt «heavy rotation» på MTV det siste året. Og Drop Out Productions mener det er en av årsakene til at MTV nå er så nysgerrige på Norge at de vil ha egne medarbeidere her.

-Først trodde de at Espen Lind var svensk. Når de oppdaget at han faktisk er norsk ble de nysgjerrige på hva annet som skjer her også. Og nå vil MTV ha mer stoff fra Norge, både med vanlige folk og med kjendiser, sier Birgitte Bruusgaard.

-Men de vet ingenting om norsk musikk. Derfor ville de ha en redaksjon med eget kontaktnett og kompetanse, forklarer Jørgen Steinheim.

-MTV som første arbeidsgiver; får dere prestasjonsangst?

-Nei! Etter å ha jobbet i Nyhetskanalen går ikke det an, sier en lattermild Claus Plapp.

Nordisk Top 40

Fra før av har MTV både en italiensk-språklig, en tysk-språklig og en egen kanal for England og Irland i tillegg til den pan-europeiske kanalen som vi blant annet har tatt inn i Norge. Den nordiske kanalen blir deres fjerde spesial-område, og vil blant annet inneholde en egen nordisk Top 40-liste, som MTV selv utarbeider på bakgrunn av nordiske hitlister og egen reasearch.

-80 prosent av musikken vi sender vil være satt sammen spesielt med tanke på Norden, og vi regner med at rundt 25 prosent av all musikk vi sender vil være av nordiske artister. Det produseres mye spennende i de nordiske landene nå som vi ikke har fått vist hittil, og vi vil gjerne gi seerne den musikken de vil ha, sier MTVs programsjef Eric Kearley.

<B>MTVs FØRSTE REDAKSJON I NORGE:</B> -Norsk TV er treigt, sier Drop Out Productions.