- Norsk OL-dekning verst i verden

Norge leverer sannsynligvis den dårligste OL-dekningen i verden mener journalist og forfatter Einar Odden.

Odden har sammenlignet fransk og norsk tv-dekning av OL i Salt Lake City, og konkluderer med at NRK og TV2 lar seg lede av sponsorer og næringslivstopper. Det gir norske tv-seere sannsynligvis den verste tv-dekningen i hele verden, skriver Journalisten.

Odden mener at Jon Herwig Carlsens utbrudd under innspurten av skiskytter-stafetten, hvor han etterlyser sponsor-sjef Jakob Lund med det norsk flagget, er et graverende eksempel på sponsorenes plass i tv-dekninga.

Lund ble intervjuet flere ganger i løpet av OL, og han deltok også i NRKs underholdningsshow fra OL-byen.

Den franske tv-dekningen holdt derimot sin sti ren, hevder Odden.

- Her var det ingen intervjuer av sponsorer for eksempel. Mens den norske dekningen sannsynligvis er den fæleste i verden journalistisk sett, sier Odden til NRK Medier.

- Vi kunne jo ikke la være å filme fordi om Bjørndalen ville gi sponsorsjefen sin en klem, liksom, sier sportsredaktør i TV2, Bjørn Taalesen. Han føler seg ikke truffet av kritikken som rettes mot den norske tv-dekninga.

Det gjør heller ikke NRKs nyhetsdirektør Anne Åsheim.

- De (sponsorene og næringslivstoppene, red.anm.) har vært gjester og blitt intervjuet med et vanlig journalistisk blikk. Men det er klart at det er viktig å ta en debatt om sportsjournalistikken vår etter et mesterskap som OL. En slik debatt imøteser jeg gjerne, sier Åsheim til NRK Medier.

HJEM IL KJEFT: Jon Herwig Carlsen ankom Gardermoen i går.