Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk Oscar-kandidat skuffer

Tross ros har bare 34 000 sett «Reprise».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Reprise», som blir Norges Oscar-kandidat i år, har blitt sett av 33 916 mennesker etter å ha gått på kino i fire uker. Det gir et gjennomsnitt på 8479 seere per uke. Antall publikummere er dessuten i dalende kurve: Forrige uke og helg hadde filmen 4000 færre seere enn uka før.

Nykommeren «Marias menn» hadde première fredag, og har blitt sett av 5396 så langt. Filmskaperne har et uttalt mål om å nå 150 000 seere, men det holder hardt med denne åpningen.

Regissør Vibeke Ringen, hovedrolleinnehaver Ingjerd Egeberg og produsent Synnøve Hørsdal er ikke fornøyd, svarer de i dagens nettmøte.

Filmen «Sønner» ble i helga ble sett av 4095. Etter tre uker blitt sett av 26 620 personer, noe som gir et gjennomsnitt på 8873 seere per uke.

«Uro» er så langt den norske kinovinneren, med et samlet besøk på 156 637 etter seks uker. I helga gikk 5593 til kinohusene for å se denne filmen.

Dessuten har familiefilmen «Trigger» blitt sett av 80 112 personer så langt, etter å ha gått på norske kinoer i åtte uker.

OSCAR-KANDIDAT, MEN... «Reprise» er ikke blant de aller mest sette filmene.
VINNER: «Uro» med Nicolai Cleve Broch er den norske filmen som blir oppsøkt mest for tida.