FOR STERK KOST: Honningbarnas Palestina-låt ble for sterk kost for tyskerne. Her spiller de på Bylarm. Foto: Anders Grønneberg
FOR STERK KOST: Honningbarnas Palestina-låt ble for sterk kost for tyskerne. Her spiller de på Bylarm. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Norsk Palestina-låt ble kuttet av tyskerne

«Fri Palestina» ble for sterk kost. - Vi er ikke nazister, sier vokalist i bandet Honningbarna.

(Dagbladet): En av det norske bandet Honningbarnas låter kuttes når debutalbumet «La alarmane gå» lanseres i Tyskland.

Låta «Fri Palestina» ble for sterk kost for tyskerne, skriver Ballade.no.

- Vi er jo ikke rasister Låta er en favoritt blant bandets fan, og en viktig politisk låt for bandet. Likevel valgte de å la låta forsvinne fra plata.

- Vi synes jo det er helt idiotisk at dette skjer. Det sier litt om hvor betent denne saken er, sier vokalist Edvard Valberg til Dagbladet.

- Vi er jo ikke nazister, men tvert om. Vi prøver å kjempe mot et rasist- og apartheid-regime. Det er litt uforståelig for oss, sier han videre.

- Samtidig velger vi å svelge en kamel for å få budskapet i den andre musikken vår fram.

Vil spille den live Han understreker at de som liker musikken i Tyskland enkelt kan få tak i låta digitalt.

- Likevel sier jo dette litt om hvor anspent forholdet fremdeles er etter annen verdenskrig. De har vel et ansvar overfor Israel etter det som skjedde, men det er her man misforstår. Vi har ikke noe i mot jøder eller annen religiøs tilhørighet i det hele tatt. Vi er i mot sionistene som tillater å drepe og okkupere i guds navn, sier Valberg.

- Det er det vi har problemer med, understreker han.

Men tyskerne som kommer og hører på dem på scena i Tyskland, vil ikke låta være fraværende.

- Vi slipper plata 11.11.11., så skal vi ned og spille konserter, blant annet på White Trash i Berlin.

- Da kommer vi til å spille låta live med palestinaskjerf og det hele. Vi er ikke noe mindre pro-palestina som følge av dette. Vi velger å gjøre det som må til for at vi kan spre det andre budskapet i musikken vår.

REAGERER: Vokalist Edvard Valberg i Honningbarna mener det er uheldig at tyske lyttere får debutalbumet uten populær låt, men velger å svelge kamel.
REAGERER: Vokalist Edvard Valberg i Honningbarna mener det er uheldig at tyske lyttere får debutalbumet uten populær låt, men velger å svelge kamel. Vis mer