PIRATNETTSIDE STENGT: Norskfilm.net er stanset av politiet. Filmen «Børning», hvor Jenny Skavlan og Anders Baasmo Christiansen spiller store roller, var blant filmene som lå på nettstedet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PIRATNETTSIDE STENGT: Norskfilm.net er stanset av politiet. Filmen «Børning», hvor Jenny Skavlan og Anders Baasmo Christiansen spiller store roller, var blant filmene som lå på nettstedet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Norsk piratnettside med film stengt

- Det er første gang vi har lyktes i å stanse en side operert fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet har stengt nettsiden norskfilm.net, som tilbød piratkopierte filmer og TV-serier. En mann i 20-årene er siktet for brudd på åndsverkloven.

Ifølge NRK er det Rettighetsalliansen som har arbeidet for å få siden stengt. Alliansen er opprettet av flere organisasjoner knyttet til film-, musikk- og bokbransjen.

- Det er første gang vi har lyktes i å stanse en side operert fra Norge, sier Willy Johansen, leder i Rettighetsalliansen.

Politiet gikk til aksjon hjemme hos en mann i 20-årene og beslagla data- og telefonutstyr. Han har er siktet for brudd på åndsverkloven og har tilstått, opplyser politiadvokat Torje Arneson i Vestfold politidistrikt.

Nettsiden norskfilm.net har fram til den ble stengt tilbudt piratversjoner av blant annet «Børning», «Kon-Tiki» og «Pornopung».

(©NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer