Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fred Ball:

Norsk produsent ble hyret av Beyoncé og Jay-Z: - Helt klart en absurd drøm

Fred Ball (41) følger opp suksessen med Rihanna.

NORSK PRODUSENT: Selv om Beyoncé og Jay-Z dropper norgesbesøk på deres pågående turné, valgte stjerneparet blant annet en norsk produsent på albumet «Everything Is Love». Foto: NTB scanpix
NORSK PRODUSENT: Selv om Beyoncé og Jay-Z dropper norgesbesøk på deres pågående turné, valgte stjerneparet blant annet en norsk produsent på albumet «Everything Is Love». Foto: NTB scanpix Vis mer

Forrige uke overrasket Beyoncé og Jay-Z med fellesalbumet «Everything is Love». Ekteparet er for tiden på en stor turné sammen, og nyheten ble annonsert under en konsert i London.

Fredrik William Ball (41) fra Fredrikstad, som går under artistnavnet Fred Ball, kunne seinere avsløre at han har vært med på å produsere tre av låtene.

Instagram skriver østfoldingen at han «fortsatt klyper seg selv i armen» og beskriver artistene som «levende legender». Han har bidratt på låtene «713», «Friends» og «Heard About Us».

Saken fortsetter nedenfor.

- Stor stas

Ball forteller til Dagbladet at han ble oppringt av en ansatt i Parkwood for noen uker siden, og at han ble spurt om å jobbe med stjerneparet i Cardiff i Wales.

Parkwood, som ble grunnlagt av Beyoncé i 2010, er et selskap som driver med både management og produksjon.

Beyoncé og Jay-Z befant seg i Cardiff for å øve til turneen som har fått navnet «On the Road II», og som denne helgen tok turen innom København og Stockholm.

ETTERSPURT: Fred Ball har jobbet med noen av verdens største artister. Foto: Presse
ETTERSPURT: Fred Ball har jobbet med noen av verdens største artister. Foto: Presse Vis mer

Fredrikstad-mannen, som for øvrig er bosatt i London, beskriver samarbeidet som «stor stas».

- Det var en helt fantastisk opplevelse, sier produsenten som forklarer at han ikke kan utdype stort mer.

Helt overraskende er det likevel ikke: Fred Ball er signert på plateselskpet Roc Nation, som er grunnlagt av Jay-Z.

- Jeg har møtt ham før, men å jobbe på albumet deres var helt klart en absurd drøm som gikk i oppfyllelse.

Skryt

Dagbladets anmelder Mathias Rødahl trillet en femmer til «Everything Is Love» og nevnte Fred Ball-samarbeidet «713» som et av høydepunktene.

Albumet ble kvalitetsstemplet med merkelappen «best new music» i Pitchfork, som ga en score på 8,2 av 10. The Rolling Stone ga fire av fem stjerner og omtalte albumet som «en mektig feiring av kjærlighet, familie og ettermæle».

På låta «Nice» kommer Beyoncé tilsynelatende et stikk mot Tidal-avsløringene til Dagens Næringsliv: «If I gave two fucks – two fucks about streaming numbers / Would have put Lemonade up on Spotify», synger hun i låta.

HYLLET: Etter denne opptredenen på musikkfestivalen Coachella i California, har Beyoncé «druknet» i positivt omtale. Video: Splash DV / NTB Scanpix Vis mer

Til topps med Rihanna

Dette er ikke først gang at Fred Ball jobber med store navn. I 2016 produserte han «Love On The Brain» på Rihanna-albumet «Anti». Jarle Bernhoft spilte bass og gitar på samme låt.

«Anti» gikk til helt topps på Billboard 200, som er USAs offisielle albumsalgsliste.

- Vi fant tonen umiddelbart. Hun er veldig profesjonell, men ujålete og jordnær. Lett å samarbeide med, har Ball tidligere forklart til Fredriksstad Blad.

Fred Ball har også jobbet med artister som Zara Larsson, Madonna, Kylie Minogue og Suede-vokalist Brett Anderson.