Anmeldelse:

Norsk professor nyanserer bildet av vikingenes motiver

Var vikingenes herjinger et slags forsvar mot Karl den store?

POPULÆRE TYPER: Serien «Vikings» er blitt en stor hit. Her er et promobilde fra nyeste sesong. Hittil er fire sesonger avviklet, mens to til er under produksjon.
POPULÆRE TYPER: Serien «Vikings» er blitt en stor hit. Her er et promobilde fra nyeste sesong. Hittil er fire sesonger avviklet, mens to til er under produksjon. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vikingene har med ujevne mellomrom dukket opp i populærkulturen i mer eller mindre historisk korrekt drakt. I 1958 vakte det for eksempel stor oppsikt da Hollywood-heltene Kirk Douglas, Tony Curtis og Ernest Borgnine dukket opp ved Hardangerfjorden for å gjøre opptak til storfilmen «The Vikings».

Sistnevnte spilte for øvrig Ragnar Lodbrok, som har en betydelig rolle i den pågående TV-serien «Vikings», der han i 45 episoder spilles av Travis Fimmel.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer