Business-reklamen har blitt sett 150 000 ganger på Facebook

Norsk promovideo tar helt av på nettet: - Av og til går det litt fort i svingene

Selskapet Brainwell skulle bare promotere en næringskonferanse. Nå sammenlignes de med «Åpen post»-karakterer.

PURPOSE: Denne videoen, om hva det vil si at en bedrift har «purpose» er sett og delt mye på Facebook. Video: Facebook/Oslo Business Forum Vis mer Vis mer

Da næringskonferansen Oslo Business Forum tidlig tirsdag la ut en promovideo med et kort intervju av representanter fra selskapet Brainwell, tok det ikke lang tid før den ble heftig delt blant Facebook-brukere.

Men ikke helt av den årsaken næringskonferansen kanskje hadde sett for seg; De fleste kommentarene til videoen, som i skrivende stund er sett over 150 000 ganger på Facebook, er lattermilde over den utstrakte bruken av faglig interne og ofte engelske uttrykk.

«Sørg for at bedriften din har et emosjonelt forankret purpose», «hva er vårt why» og «om 5-10 år er 50-75 prosent av arbeidsstokken millennials» er blant utsagnene i videoen som skal være et knippe kjappe råd til framtidens ledere.

- Fort i svingene

I det lystige kommentarfeltet under videoen, som hittil har blitt delt nesten 700 ganger, er det flere som sammenligner sjargongen med den som opptrer i flere klassiske «Åpen post»-sketsjer om konsulentene Holgersen og Tversnes.

Brainwells-partnerne Even Fossen og Kristine Maudal forteller til Dagbladet at de er godt over gjennomsnittet entusiastiske for det de jobber med.

- Enten vi liker det eller ei, er det å ha et tydelig formål en viktig sak for de fleste. Det var derfor bare hyggelig å la Christoffer og Marius i Oslo Business Forum få intervjue oss da de spurte om dette, skriver Fossen og Maudal i en e-post.

Den store responsen tar de med et smil.

- At språkbruken i filmen kjennetegnes av at vi stort sett jobber på engelsk, er det bare å legge seg helt flate for. Men av og til går det litt fort i svingene. Vi er selvsagt overrasket over at så mange engasjerte seg på denne måten, men det tar vi med et smil. Det aller viktigste her er at den innsatsen Christoffer og Marius gjør for å skape noe positivt for næringslivet får blest, og der må vi vel si at det var full klaff.

Ser humoren

Oslo Business Forums daglige leder Christoffer Omberg forteller Dagbladet at de står inne for budskapet i promovideoen, som altså har blitt sett flere titalls ganger mer enn mange av de andre videoene de har lagt ut:

- Even og Kristine er fantastisk dyktige, og formidler et viktig tema. Så ser vi jo selv at det har blitt mye gestikulering og engelske uttrykk i formidlingen i denne videoen, og vi ser jo definitivt humoren i det selv. Det var kanskje ikke akkurat dette aspektet vi ønsket mest oppmerksomhet rundt, men billettsalget har gått opp som følge av oppmerksomheten, sier Omberg.

Oslo Business Forum arrangeres 17. november.