Norsk rapper med rolle i internasjonal storserie

- Jeg takknemlig, sier André Eriksen, klar for «Vikings».

FÅTT NY ROLLE: André Eriksen har skaffet seg en rolle i den internasjonale storserien «Vikings».
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FÅTT NY ROLLE: André Eriksen har skaffet seg en rolle i den internasjonale storserien «Vikings». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Norge har fått en ny skuespiller med en internasjonal hitserie på samvittigheten.

André Eriksen har spilt i «Nokas» og i olje-thrilleren «Pionér», men er mest kjent som «Tech Rock» fra den norske rapgruppa Warlocks. Nå melder 730.no at rapperen har landa en rolle i hitserien «Vikings», hvor blant annet Thorbjørn Harr allerede har en av de bærende rollene.

Eriksen bekrefter den nye skuespillerjobben overfor Dagbladet, og han har allerede tatt fatt på arbeidet med serien. Eriksen var også medlem av breakdancegruppa Atomic B-Boys på 90-tallet.

«Vikings» er inspirert av historiske hendelser og sagnene om vikinghelten Ragnar Lodbro, en vikingkonge som skal ha levd på 700- eller 800-tallet et sted i Skandinavia, ifølge Wikipedia. 

Eriksen har nå dratt til Irland, hvor serien spilles inn, for å starte filminga. Han skal ha fått én times varsel på å pakke baggen og komme seg på flyet til den grønne øya. 

- Jeg har dessverre ikke lov til å si noe om rollen min, men jeg er her nede frem til onsdag, så er jeg hjemme og gjør åpninga på utstillinga med «Pay2» som varer til 29. november. Jeg kommer til å jobbe med «Vikings» til 11. desember, så er det andre ting på gang i Oslo og andre steder. Mye på gang om dagen, og jeg er takknemlig for å kunne drive med det jeg har mest lyst til, sier han til 730.no.