DEBATT

Debatt: Asylpolitikken

Norsk råskap

Det finnes ingen unnskyldning for Norges behandling av Abbasi-familien. Det skader oss å godta denne hardheten.

GAVEPAKKE: Asylfeltet har vært en gyllen gavepakke fra statsminister Erna Solberg til Fremskrittspartiet, skriver innsenderen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GAVEPAKKE: Asylfeltet har vært en gyllen gavepakke fra statsminister Erna Solberg til Fremskrittspartiet, skriver innsenderen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Antallet asylsøkere som kommer til Norge er rekordlavt. I hele 2018 søkte bare 2655 personer om asyl, og innen utgangen av mai i år bare 796. Likevel forblir vi like nådeløse mot mange av dem som stadig kommer hit.

Samtidig som Afghanistan har blitt kåret til verdens minst fredelige land av Global Peace Index, og dermed gått forbi Syria i elendighet, fare og frykt, er familien Abbasi til sist tvunget ut av Norge. Ungdommer som har tilbrakt hele livet på flukt og aldri engang vært i Afghanistan, er tvangssendt til et land enhver av oss ville være livredde for å reise til. Selv soldater med tung bevæpning vet at en reise til Afghanistan er noe de gjør med risiko.

Taibeh, jenta som har kjempet som en løve for familien, ble selv født i Iran etter at foreldrene hadde flyktet fra Afghanistan i 1998, den gang Taliban ennå satt ved makten. Da Taibeh, moren og søsknene kom til Norge i 2012 og ble innvilget opphold, fikk de oppleve et øyeblikk av ro og trygghet i et hav av ustabilitet og frykt.

Det skulle ikke vare. Allerede i 2014 trakk norske myndigheter oppholdstillatelsen tilbake fordi faren dukket opp. Det som burde ha vært en lykke for familien – gjenforeningen med faren – ble i stedet et mareritt. At faren deretter forsvant igjen, endret ikke norske myndigheters vurdering. Familien skulle ut. Og denne helga skjedde det, etter år med kamp, rettssaker og demonstrasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer