Norsk regissør blir teatersjef i Stockholm

Eirik Stubø ny leder av Stockholms Stadsteater.

FRA NORGE TIL SVERIGE:  Eirik Stubø var teatersjef på Nationaltheatret i åtte år fram til 2008. Nå er han blitt leder av Stockholms Stadsteater.
Foto: Frank Karlsen
FRA NORGE TIL SVERIGE: Eirik Stubø var teatersjef på Nationaltheatret i åtte år fram til 2008. Nå er han blitt leder av Stockholms Stadsteater. Foto: Frank KarlsenVis mer

Stadsteateret satser tungt på å erstatte nye ledere.

Godt kjent Den tidligere teatersjefen ved Nationaltheatret er ansatt som ny sjef i den svenske hovedstaden, melder svenske Dagens Nyheter (DN).

Stubø (48) erstatter Benny Fredriksson.

- Stadsteatern er et teater jeg kjenner godt etter fem egne produksjoner der, sier Stubø til DN.

Solid CV  Jeg har i mange år hatt et godt forhold til Benny Fredriksson. Han har gjort en imponerende jobb og løft teateret til Nordens mest interessante med enorm produktivitet, sier han videre.

Eirik Stubø har en solid CV og en lang karriere både som regissør og teatersjef.

Han debuterte med «Oleanna» av David Mamet på Torshovteatret 1994, og ble ansatt i 1997 som teatersjef ved Rogaland Teater i Stavanger. Derfra gikk det slag i slag.

Fosse, Ibsen og Strindberg I perioden 2000 og 2008 var han teatersjef ved Nationaltheatret. I Sverige har Eirik Stubø jobbet ved Stockholms Stadsteater, Dramatiska Teatern og Riksteatern.

Jon Fosse og Henrik Ibsen har han jobbet med gjentatte ganger.

I 2009 satte han opp August Strindbergs «Påske» på Stadsteaten og er siden blitt styremedlem der. Anton Tsjekhovs «Kirsebærhaven» regisserte han ved teatret i fjor vår.