VINNERFILM: «Tuba Atlantic» vant student-Oscar tidligere i år. Nå er kortfilmen én av ti filmer som kan bli nominert til en «ekte» Oscar. Foto: Karl Erik Brøndbo
VINNERFILM: «Tuba Atlantic» vant student-Oscar tidligere i år. Nå er kortfilmen én av ti filmer som kan bli nominert til en «ekte» Oscar. Foto: Karl Erik BrøndboVis mer

Norsk regissør kan vinne sin andre Oscar

Hallvar Witzø (27) vil ta med seg et helt mannskor til Hollywood.

(Dagbladet): 27 år gamle Hallvar Witzø har blitt «shortlista» for beste kortfilm til den 84. Oscar-utdelinga for filmen «Tuba Atlantic». Det innebærer at filmen hans er en av ti kortfilmer som vil bli vurdert til de fem nominasjonsplassene.

- Det er veldig vanskelig å forstå hvor stort dette er. Det er ekstremt mange som sender inn bidrag, sier Witzø.

107 filmer var kvalifiserte på listen i kategorien «Live Action Short Film» som nå har blitt til 10.

- Helt fantastisk «Tuba Atlantic» er hans eksamensfilm fra Den norske filmskolen. Kortfilmen handler om hvordan en gammel mann håndterer meldingen om at han kun har seks dager igjen å leve. Han må bite i seg stoltheten sin, og skvære opp med broren før det er for sent.

Men dette er ikke første gang den unge filmskaperen lukter på Hollywood-suksess.

I sommer vant han nemlig student-Oscar for samme film. Det at det var Jennifer Garner og Ben Afleck som delte ut prisen forteller litt om størrelsen på Student Academy Awards-prisen.

- Det var helt fantastisk. Det er et utrolig bra opplegg, og de er flinke til å introdusere nye filmskapere med etablerte Hollywood-bastioner, forteller Witzø til Dagbladet.

Tar med mannskor Og hvis han blir nominert, så skal han definitivt reise over Atlanteren igjen.

- Da gjør jeg som forrige gang, og tar med meg hele Stranda mannskor (som bidrar i filmen, journ. anm), sier Witzø entusiastisk.

Han forteller at en seier vil bety utrolig mye.

- Hvis jeg vinner Oscar, så åpner det noen spesielle dører. Men det vil først og fremst gi en enorm glede. Jeg føler at tar dette for Norge. Føler en veldig tilheng til mine norske kollegaer, sier regissøren.

REGISSØR: Hallvar Witzø (27) forteller at en oscar vil åpne om noen spesielle dører.
REGISSØR: Hallvar Witzø (27) forteller at en oscar vil åpne om noen spesielle dører. Vis mer