<strong>STRÅLENDE CUMBERBATCH:</strong> «Sherlock»-skuespiller Benedict Cumberbatch gjør en strålende prestasjon, skal vi tro de første reaksjonene som er kommet etter en testvisning av Morten Tyldums «The Imitation Game». FOTO: PROMO
STRÅLENDE CUMBERBATCH: «Sherlock»-skuespiller Benedict Cumberbatch gjør en strålende prestasjon, skal vi tro de første reaksjonene som er kommet etter en testvisning av Morten Tyldums «The Imitation Game». FOTO: PROMO Vis mer

Norsk regissør styrker Oscar-sjansene etter testvisning i New York

Får strålende tilbakemeldinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Med Oscar-gjengangere både foran og bak kamera og en slippdato som er perfekt timet opp mot neste års utdeling, er forventningene til «Hodejegerne»-regissør Morten Tyldums neste film, «The Imitation Game», allerede temmelig formidable.

Veldig få har sett klipp fra filmen, der Benedict Cumberbatch spiller hovedrollen som den briljante vitenskapsmannen Alan Turing, men onsdag i forrige uke ble det arrangert en forhåndsvisning i New York.

Og tilbakemeldingene derfra var ekstremt lovende, skriver Radio Times.

- Hans beste rolle Testpublikummet var i utgangspunktet bedt om å ikke gå ut offentlig med synspunktene sine, men det forhindret ikke enkelte reaksjoner fra å lekke ut på Twitter:

- «The Imitation Game» er så bra. Folk kommer til å snakke masse om den i høst. Benedict Cumberbatch' beste rolle til nå, skriver for eksempel Twitter-brukeren @ME_says.

Mens @KC_in_NYC (som riktignok er stor Cumberbatch-fan) twitret direkte etter visningen:

- Filmen SKUFFER IKKE. Og Benedict (Cumberbatch) var strålende, som vanlig.

<strong>STOR SJANSE:</strong> Morten Tyldum («Hodejegerne», «Buddy») må tåle store forventninger før sin første engelskspråklige film. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
STOR SJANSE: Morten Tyldum («Hodejegerne», «Buddy») må tåle store forventninger før sin første engelskspråklige film. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Visningen diskuteres også på forumet til nettstedet Awardswatch, som brukes av mange bransjefolk med spesiell interesse for Oscar-spillet.

Også her framkommer det at tilbakemeldingene etter visningen var i overveldende grad positive.

- Kompleks historie Filmens amerikanske distributør The Weinstein Company og selskapets toppsjef Harvey Weinstein er kjente for å benytte fokusgrupper og testvisninger når de er i klippeprosessen.

Og det var også en formidabel sum Weinstein la på bordet for å sikre seg de amerikanske distribusjonsrettighetene: Hele 43 millioner kroner punget han ut da rettighetene ble solgt under filmfestivalen i Berlin i februar.

Tyldum selv har for øvrig gitt et lite intervju i Empire i dag, i anledning slippet av to nye stillbilder fra filmen.

- Det er en så kompleks historie, sier han til filmmagasinet.

- Den har homorettighetselementet, men også hvordan ideene ble holdt hemmelige og hvor utrolig viktig arbeidet hans var under krigen - noe han aldri fikk æren for, uttaler den norske regissøren.

Ble kjemisk kastrert Mye av fokuset i «The Imitation Game» er på Turings arbeid med å knekke nazistenes kodemaskin Enigma, men etter krigen ble han skandalisert da han ble avslørt som homofil - noe som var straffbart på den tida.

Først julaften i fjor ble Turing benådet — nesten 60 år etter at han tok sitt eget liv etter å ha mistet sikkerhetsklareringen og blitt kjemisk kastrert som følge av legningen sin.

Foruten Cumberbatch har blant andre Mark Strong, Keira Knightley, Charles Dance roller i filmen. Seks ganger Oscar-nominerte Alexandre Desplat står bak musikken mens Oscar-vinneren William Goldberg («Argo») står for klipp.

Norsk premiere blir 1. juledag, men i USA settes den opp 21. november.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer