Norsk Rembrandt i København

Thorvald Stoltenberg åpnet lørdag utstilling med seg selv på veggen i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den norske kunstneren Terje Ross Kolby åpnet lørdag sin separatutstilling i København. I likhet med Odd Nedrum er Kolby blitt beskyldt for å være reaksjonær. Han er opptatt av figurativ kunst og er inspirert av kunstnere som Titian (1488-1576), Caravaggio (1571-1610) og Rembrandt (1606-1669). Kolby sier at han ønsker å kombinere et historisk uttrykk med tema og forhold som berører vår tids mennesker. Han er blitt omtalt som den norske Rembrandt i danske aviser.

Kolby maler bildene sine som en fortelling. Han ønsker at bildene skal være åpne og sier at det finnes like mange tolkninger av dem som det finnes publikum.

Livsbilder

Den aktuelle utstillingen har tittelen Livsbilder. Kolby sier at tema for maleriene er menneskeskjebner; mennesker som befinner seg i vanskelige situasjoner. Han har hentet mye inspirasjon fra den humanitære tragedien som finner sted hver dag på Balkan.

Blant de 14 bildene som skal stilles ut i København, er det et portrett av Thorvald Stoltenberg. Stoltenberg er kjent for sitt humanitære engasjement og har vært fredsmekler i krigen på Balkan. Stoltenberg var selv til stede under åpningen av Kolbergs utstillingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer