Norsk revy? Det er Tomas det!

Som noen allerede har fått med seg, kommer Tomas von Brömssen endelig til Norge igjen med revy. Og denne gangen nøyer han seg ikke med Oslo. 26. september blir det premiere i Bergen, og deretter går turneen landet rundt - delvis med Hurtigruta.

Norgesvennens nye forestilling har den selvfølgelige arbeidstittelen «Tomas' norske revy», og skal bare spilles i Tomas' «andre hjemland».

- Jeg føler meg virkelig velkommen i Norge. Det begynte med «Albert og Herbert», som dere likte så godt, sier Tomas von Brömssen til Dagbladet.
- Oslo minner på mange måter om Göteborg, så jeg føler meg i tillegg helt hjemme hos dere, forsikrer han.

Filmet på Hurtigruta

Tomas von Brömssen har tidligere vist sine to enmannsrevyer «Tomas' revy I» og «Tomas' revy II og III» i Oslo, men han har ikke turnert rundt om i landet.

- Ideen fikk jeg for mange år siden, da jeg spilte inn dramaserien «Marerittet» med Kjersti Holmen. Da filmet vi på Hurtigruta, og det var en flott opplevelse. Men nordlendingene «hatet» meg, for de ble hengt ut som skurker i serien, ler Tomas - som likevel våger seg nordover igjen.

- Vi kommer til å gå i land og spille på kulturhus og forsamlingslokaler. Jeg drar sammen med min faste kapellmester Svein Erik Dahlberg, men orkester tar vi ikke med oss. Vi har bestemt oss for å samarbeide med lokale, norske band langs kysten, forteller Tomas.

Revyen blir et ekte one-man-show i velkjent stil.

Kelneren med tenene på tørk dukker nok opp, i likhet med den norske budeia, lover han. Halvparten av materialet er nyskrevet, resten er gamle «schlägere».

Professor

Tomas von Brömssen er ikke bare en av ytterst få svensker som har fått lov til å holde 17. mai-tale (i Drøbak og Trondheim). Han klarte også å kapre den prestisjetunge rollen som professor Alberto i «Sofies verden» - Norges dyreste filmprosjekt. Veldig smigrende for en «skitten» svenske, flirer Tomas - og legger til at det er et göteborgsk uttrykk. I påsken har professor Alberto og Sofie-staben tatt ferie, men deretter er det på'n igjen til august.

Foreløpig går det greit å pendle, men jeg vurderer å skaffe meg hybel i Norge, sier Tomas.