KOMMER IKKE: Meat Loaf var en av artistene som var booket til årets Classic Rock Festival i Sandnes. Nå er festivalen konkurs. FOTO: SCANPIX/EPA
KOMMER IKKE: Meat Loaf var en av artistene som var booket til årets Classic Rock Festival i Sandnes. Nå er festivalen konkurs. FOTO: SCANPIX/EPAVis mer

Norsk rockefestival legger ned

Glem Meat Loaf og Robbie.

(Dagbladet.no): Classic Rock Festival i Sandnes er konkurs, og årets arrangement er avlyst. Samtidig trues Balsah Entertainment - festivalens juridiske eier - med politianmeldelse, skriver Stavanger Aftenblad.

Festivalen hadde flere store navn på plakaten til årets arrangement, blant annet Whitesnake, Meat Loaf og Turboneger. Samtidig ble det jobbet med et enda større navn.

Ifølge Stavanger Aftenblad var det i forbindelse med bookingen av denne artisten at alt skar seg. De nødvendige garantiene var ikke på plass, og det ble avdekket at økonomien i selskapet var svært skral.

Robbie-rykter
— Jeg har de siste dagene avdekket forhold som styret ikke kjente til, og som var av en så graverende karakter at vi ikke fant det forsvarlig å fortsette, sier styreleder Rune Gjøse i Balsah Entertainment til Aftenbladet.

At ambisjonene for festivalen var skyhøye ble åpenbart i fjor sommer da den engelske avisa Telegraph meldte at festivalen hadde lagt inn bud på drøyt 15 millioner kroner i et forsøk på å sikre seg Robbie Williams.

Nestsjef Magne Melstveit benektet ikke ryktene overfor Dagbladet.no.

- Jeg ble ikke så overgitt når jeg hørte dette, det hadde vært helt konge, sa han.

Vil anmelde
Nå er det i stedet duket for et større konkursoppgjør. Advokat Geir Jøsendal er advokat for en av kreditorene, og skriver følgende i en e-post til Stavanger Aftenblad:

«Min klient er av den oppfatning at det er faktisk og rettslig grunnlag for å gjøre personlig gjeldsansvar gjeldende mot en eller flere av de involverte. Klienten har også mistanke om at det kan ha forekommet straffbare forhold, og vurderer derfor en politianmeldelse».

Det var Scanticket som solgte billetter for festivalen. Det er usikkert om de som har kjøpt billetter vil få pengene sine tilbake.