Norsk Rockmuseum til Trøndelag

Skuffelse og vantro i Oslo.

(Dagbladet.no): Det var i går kveld det ble klart at SV støtter Ap og Sp, og dermed sikrer flertall for å legge Norsk Rockmuseum til Trøndelag i stedet for Oslo eller Halden.

Bondevik II-regjeringen med Valgerd Svarstad Haugland i spissen gikk inn for at Oslo skulle få museet.

Trondheim og Namsos

Det trønderske alternativet, som kulturminister Trond Giske hele tida har gått i bresjen for, består av museum og opplevelsessenter i Trondheim og kompetansesenter i Namsos.

- Jeg har nesten ikke fått fordøyd nyheten ennå, men dette er kjempebra for oss, og det betyr mye for den jobben vi skal gjøre framover, sier Kjerstin Opdahl, styreleder i Rock City Namsos AS, til Namdalsavisa.

Skuffet Lae

Byrådsleder i Oslo, Erling Lae, er svært skuffet over vedtaket.

- Jeg er veldig skuffet fordi regjeringspartiene på Stortinget fatter dette vedtaket uten at de har sett utredningen som musikkmiljøet nå selv har foretatt, uten at vi har hatt møter med kulturkomiteen på Stortinget, og uten at vi har hatt møter med kulturminister Trond Giske, sier han til NRK.

SIKRET PLASS: Prudence. Foto: Geir Bølstad
SIKRET PLASS: Prudence. Foto: Geir Bølstad Vis mer

- Angrer på at jeg stemte Ap

Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg er ikke beskjeden da han får greie på avgjørelsen:

- Jeg angrer på at jeg stemte Ap, sier han til Dagbladet.no.

- Trondheim og Namsos er perifert både geografisk og kulturelt. Både Oslo og Halden var bedre alternativer. Oslo fordi byen ligger sentralt til, og fordi 80 % av rockemiljøet i Norge fins her. Halden fordi deres alternativ var det beste rent faglig, blant annet gjennom samarbeidet med Høgskolen i Østfold, fordi det hadde bred støtte fra nabobyene Fredrikstad og Sarpsborg, og fordi byen ligger minst like sentralt som Oslo.

- Trøndelag ligger altfor langt utenfor allfarvei. Bare se på Luftfartsmuseet. Det kunne ikke falle meg inn å dra helt til Bodø for å besøke museet, avslutter anmelderen.

Gir ikke opp

Erling Lae gir ikke opp, og håper at partiene kan stille sine representanter fritt i denne saken.

- Dette står ikke i noe partiprogram, og hvis alle får stemme etter sin overbevisning, tror jeg faktisk at det er flertall for [Oslo-alternativet] Schous-kvartalet.

SKUFFET: Erling Lae.
VANT FRAM: Trond Giske.