Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk salg av Jeremy Irons

CANNES (Dagbladet): Norske Bjørg Veland har fått verdensrettighetene til Jeremy Irons' neste film. Hennes selskap BV International Pictures tiltrekker seg stor oppmerksomhet i filmbransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra en sped start med videohandel på Karmøy i 1978, har Velands virksomhet vokst til å dreie seg om både filmdistribusjon i Norge, samt kjøp og salg av internasjonale filmrettigheter. Det siste fikk en brakstart med salget av «Budbringeren» til 40 land i 1997, nå har hun en lang rekke skandinaviske og andre filmer på menyen.

Drama

I går ble hennes største filmavtale så langt offentliggjort: Veland har fått verdensrettighetene til veteranregissør Irvin Kerschners neste film «Cecilia», med Jeremy Irons, Matt Dillon og Virginie Ledoyen i hovedrollene. Filmen handler om den italienske komponisten Giacomo Puccini (Irons) og en av hans mest intense beundrerinner (Ledoyen).

- Den har drama, flott musikk og kjærlighet, sier Kerschner - en filmstorhet med blant annet «The Empire Strikes Back» og «Never Say Never Again» på samvittigheten.

Entusiastisk

Filmens produsent Georges-Alain Vuille sier dette om hvorfor han valgte Bjørg Veland til å selge filmen verden over:

- Hun er entusiastisk, jeg samarbeider bare med folk som har sterke følelser for jobben sin.