- Norsk seier!

Endelig en norsk seier, jubler operasjef Bjørn Simensen. Når han åpner operaen i Bjørvika i september år 2008 vil han være 61 år.

Torsdag 22. juni blir en merkedag for operasjefen. I en årrekke har hans største ønske vært en ny opera. Nå er han bare åtte år unna. - Dersom styret ikke fjerner meg, vil jeg fortsatt være operasjef den dagen vi innvier Bjørvika, sier Simensen.

Norsk seier

Simensen har sittet i juryen som til slutt valgte arkitektfirmaet Snøhettas utkast til ny opera. Men da konvolutten med vinneren ble forseglet for kort tid siden, ville han ikke vite hva som sto på brevet som kulturminister Ellen Horn leste opp klokka 21.11 i går kveld.

- Jeg fikk greie på det samtidig som de andre.

- Det er helt fantastisk. At det ble et norsk arkitektfirma som vant, gjør det praktisk enklere. Nå skal det eltes sammen. Utkastet skal tilpasses.

Ingen favoritter

Bjørn Simensen har ikke hatt noen favoritter, fordi det ville kunne gi skylapper og føre til at man søkte skyttergravene for å forsvare sine favoritter. Men han merket seg tidlig modellen med navnet «04321» - men siden alle utkastene var anonymisert, visste ingen hvem som sto bak. Operasjefen har også «sett» innsiden av sin nye opera, og har bare go'ord å si om de interiørmessige løsningene.

- Blir operaen et nytt monument for Norge? -

Vi har Slottet, Stortinget og rådhuset. Jeg er overbevist om at den nye operaen blir et landemerke for landet.

SPENT: En spent operasjef Bjørn Simensen kikket nysgjerrig på papirene til kulturminister Ellen Horn, da vinneren ble lest opp.