Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk sexkringkasting

«Kan det oppstå vakum hvis man onanerer med en tomflaske?» NRK Radio er ikke som før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DET ER LØRDAG. Man har knapt våknet, og så smeller det på rikskanalen NRK Petre:

«Hei, jeg lukter på mine brukte truser når jeg onanerer. Er det vanlig?»

Like etterpå: «Jenta mi hater tanken på at jeg onanerer. Er det noe jeg kan si eller gjøre for at hun forstår meg? Hilsen Thomas».

Og så videre: «Jeg onanerer minst 5 ganger daglig. Er det mye?»

«Er det farlig å bruke dusjhodet og tilfredsstille seg med? Hilsen Synnøve, 14»

«Er det slik at jo større dildo man bruker jo bedre orgasme får man?»

«Er det sant at man får vorter av analsex?»

«Er det galt å runke kjæresten sin hvis man er kristen? Hilsen jente, 15»

DIREKTESENDT SEX og kjærlighet på mail og SMS har blitt en av Petres aller største lytter-slagere de siste månedene. Og det er ikke måte på til frisindighet.

- Vi begynte med en times sending, men måtte utvide til to med en gang. Vi mottar 150 tekstmeldinger disse to timene, og klarer bare å ta unna en liten del mens vi er på lufta, forteller Shaun Henrik Mathesson, den ene av de to programlederne. Programmet alternerer ukentlig mellom en sending sydd for gutter og en sending sydd for jenter.

- I starten kunne vi få meldinger fra disse store fjortisene som sa «Hva er det dere nøler etter? Det er ikke flaut å snakke om sex». Jeg tror det må ha skjedd en revolusjon der ute. Så derfor har vi kastet noen av hemningene våre, vi også. Men jeg måtte ta meg sammen for å klare det. Fortsatt er det jo snålt å sitte og si «pikk og fitte» på radio. Det er ikke naturlig for meg. Det byr et meg litt imot, faktisk. Men sier du det ofte nok, blir du plutselig vant til å si «stimulere pikkhode og suge», selv om det er NRK. Dessuten snakket jeg med mormor på 84 år forleden. Hun sa at hun likte at det var så konkret.

JUNTAFIL har blitt de hippeste seksualopplyserne i landet.

- Vi sprenger noen tabuer, kanskje. Men ellers er det streit sex over hele linja. Det som er nøkkelen til suksessen, er at vi unngår å være klamme. Om vi skulle brukt oss selv i stor grad, hadde det blitt ubehagelig å høre på. Det er fellen andre har gått i før oss når de har prøvd å lage slike program, tror jeg. Programlederne har gjerne ligget på senga med dildoen i hånda. Vi bretter ikke ut våre egne liv. Vi skiller mellom våre radioroller og våre personer, sier Natasha Sayer, den kvinnelige programleder-delen.

- Det er den vanskeligste sendingen jeg har på radio. Ingen tvil. Noen kommer med alt, og gir oss mer ansvar enn vi har godt av. Det er ikke alltid vi sender spørsmålene ut på lufta, da, men svarer i mer private former. Men vi er åpne og rause. Alt blir svart på, forteller hun.

VED SIDEN AV programlederne i studio, sitter legestudentene Fredrik Halvorsen (27) og Gunnhild Melhus (22) og svarer og utfyller.

- Med det er programmet på trygg grunn, godt medisinsk forankret, sier Shawn.

- Det er så å si ingen som sender inn tull. De fleste er dønn seriøse. Og alle har de samme bekymringene, de tror de er syke og spør om de er unormale fordi de har en eller annen fantasi. Så viser det seg at alle er like normale. Vi er jo snart 30 alle sammen, men har lært mye enda vi lager et program som er myntet på folk mellom 15 og 19 år.

Siden starten i høst har de frie NRK-sjelene i tur snakket om størrelse, debut, onani, prevensjon, kjønnssykdommer og homofili, mens to sendinger har vært helt åpne. I morgen skal de snakke om graviditet. Denne uka har fire jenter og to gutter, Juntaredaksjonen, sittet rundt det runde bordet langt inne i NRK-huset og forberedt seg på dette temaet. Og de snakker høyt:

- Vi må ha litt om hva man går igjennom som gravid. Litt om rettigheter som jenta og gutten har. Litt om fødselen. Og så må vi tenke målgruppe, det kan lett bli for voksent dette. Derfor bør vi sneie innom hvordan du faktisk blir gravid først.

JUNTAFIL sendes hver lørdag på Petre mellom klokka 13 og 15.

Hele Norges coronakart