Norsk Simpsons-suksess

Bladet Simpsons tjener penger allerede fra første nummer.

(Dagbladet.no): Ikke en krone er brukt i markedsføring av den norske utgaven av tegneseriehelten Simpsons. Men salgstallene overgår alle forventning. Av 15 000 trykte blader er over 10 000 allerede solgt etter bare en måned i salg. Nå kommer nummer to av åtte i år.

Tjener penger

- Vi har solgt lang flere blader av det første nummeret enn vi hadde forventet, sier nyslått Simpsons-redaktør i Norge, Berit Veiset til Dagbladet.no.

Hun har tro på økt salg framover når bladet blir enda bedre kjent. Simpsons er en kultserie og har blitt vist på TV i en årrekke. Dette har selvfølgelig hjulpet på bladsalget.

- Vi tjener penger på salget allerede, men vi vil selge mer. Målet er å kunne snuse på salgstallene til Pondus, sier Veiset.

Tegneserier på retur

Selv om 10 000 solgte er et bra tall for et debutant, er det et stykke opp til vinnerne. Donald Duck er desidert størst, deretter kommer Pondus og Nemi. Så følger blader som Tommy & Tiger'n, Larsson, Fantomet og Billy. Det er i dette området Simpsons allerede har plassert seg.

Salget av tegneserier har vært sviktende i flere år i Norge. I 1991 leste 11 prosent av alle nordmenn tegneserier daglig. I dag er tallet sunket til sju prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Det er dobbelt så mange menn som kvinner som leser tegneserier, og de ivrigste bruker rundt 25 minutter hver eneste dag på rutene og boblene med tekst.

Donald Duck har alltid vært markedsleder, men har også opplevd den største svikten i lesermassen. Mens 78 prosent av serieleserne holdt seg til Donald i 1994, er tallet sunket til 64 prosent i fjor.

SELGER BRA:</B> Nummer 1 solgte 10 000. Nå håper Aller på enda bedre salg av blad nummer to som kommer i butikken i disse dager.