Norsk sjokk for Cohen jr.

Adam Cohen (25) har minst tre ting felles med pappa Leonard: utseendet, musikken og et norsk eventyr på øya Hydra. Han har brukt lang tid på å finne sitt eget uttrykk som artist før han om kort tid debuterer med selvtitulert CD.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Adam har ikke møtt Marianne, farens mangeårige norske samboer på den greske øya Hydra fra femtitallet og utover. Men han kjenner godt historien om henne, ikke minst gjennom «So Long, Marianne».

Han har mange gode minner fra lange sommerferier i farens hus på Hydra, men det er én historie som sitter spesielt godt:

- En sommer traff jeg en vakker, ung, norsk jente på øya. Vi tilbrakte en svært hyggelig kveld sammen...

- Og så?
- Så fant jeg ut at hun er Mariannes datter. Jeg hadde ingen peiling.

- Skal du treffe henne nå når du er i Oslo?
- Nei, sier Adam og ler.

- Da vi ble klar over det, var det kroken på døra. Det ble bare for absurd.

Kjente musikere

Adam Cohen er født i Montreal i Canada, men har også bodd en rekke steder i USA og Europa. De to siste årene har han stort sett tilbrakt i et studio i Los Angeles sammen musikere som Jim Keltner, Dean Parks og Greg Leisz.

Adam fornekter ikke sitt faderlige opphav, tvert imot er Leonard Cohen blant favorittene - sammen med Randy Newman, Peter Gabriel, Bob Marley og Prince.

- Faren min har hatt stor innflytelse på meg som artist, særlig når det gjelder den litterære, lyriske måten å fortelle en historie på.

Egen stemme

- Hele livet mitt har jeg prøvd å kopiere faren min, men uten suksess. Jeg har også prøvd å etterlikne Stevie Wonder, Sting og Marvin Gaye. Eksperimenteringen førte i hvert fall til at jeg til slutt fant min egen stemme, sier Adam Cohen.

<B>IMPROVISERER:</B> «Here I am in Oslo...» improviserer Adam Cohen (25) på sin brasilianske tolvstrenger med åtte strenger (!) når vi møter ham på et hotellrom i Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer