Norsk sjørøver danker ut Ben Affleck

«Gone Girl» til topps i USA, men greier ikke å hamle opp med «Kaptein Sabeltann» her hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I USA denne helga klarte ingen nye kinofilmer og danke ut thilleren «Gone Girl» med Ben Affleck i hovedrollen. 

Det nygifte paret Nick (Ben Affleck) og Amy (Rosamund Pike) flytter til Nicks hjemby North Carthage, Missouri, etter at han har mistet jobben.

Ekteskapet er ingen dans på røde roser og når Amy forsvinner på mistenkelig vis - står Nick igjen som hovedmistenkt. 

Nå herjer David Finchers film på kinoene i USA, men også her hjemme. 

- Spenningsmester Ifølge tall fra Nordisk Film har 52 834 besøkt kinoene i Norge for å se «Gone Girl». I løpet av premierehelga var det godt over 20 000 som så den, mens dens andre helg på lerretet ble sett av over 15 000. 

For øyeblikket ligger den på en 3. plass i Norge, og må dermed se seg slått av filmene «Annabelle» og «Kaptein Sabeltann».
«Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» fikk nemlig den beste åpningshelgen på kino så langt i år - der nesten 100 000 nordmenn så filmen under premierehelga. 

Programdirektør i Oslo kino, Christin Berg, forteller likevel at «Gone Girl» gjør det svært bra i Norge, selv om Flynn, som også har skrevet manuset til filmen, valgte å omskrive historiens tredje akt. 

- Den gjør det veldig bra her også, blant annet fordi den er basert på en bok som mange er glad i. Folk som har lest boka vil ikke bli skuffet, forteller hun til Dagbladet og legger til: 

- Filmen er regissert av spenningsmester David Fincher, som er svært tro mot boka og den har blitt både spennende og god. Har man ikke lest boka vil også tvisten midtveis i filmen komme overraskende på.  

- Et mysterium   Ifølge Huffington Post har filmen, som er basert på den bestselgende romanen av Gillian Flynn, i sin andre uke solgt billetter for over 26 millioner dollar i USA og Canada. 

- Det er et mysterium rundt denne filmen, sier medieanalytiker for Rentrak, Paul Dergarabedian.

<strong>BEST PÅ HJEMMEBANE:</strong> «Gone Girl» med Ben Affleck i hovedrollen gjør det svært bra i USA. Hjemme i Norge er det likevel «Kaptein Sabeltann» som troner. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BEST PÅ HJEMMEBANE: «Gone Girl» med Ben Affleck i hovedrollen gjør det svært bra i USA. Hjemme i Norge er det likevel «Kaptein Sabeltann» som troner. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Å ha en voksen dramafilm som dette så høyt oppe to helger på rad er virkelig uvanlig.

Berg mener det ikke er uvanlig at en film for et mer voksent publikum gjør det bra over lengre tid.  

- De trenger nødvendigvis ikke å se filmen med en gang og vil gjerne ha anbefalinger før de ser den. Så det er ikke uvanlig at slike filmer ligger mer stabilt.  

Boka har solgt over tre millioner eksemplarer bare i USA og ble beskrevet som det største litterære fenomenet i 2012 ved siden av «50 Shades of Grey». Også i Norge har den toppet bestselgerlistene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer