Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk «Skavlan»-parodi tar av hos söta bror

«Underholdningsavdelingens» parodi treffer svenskene.

(Dagbladet): I sesong fires første utgave av «Underholdningsavdelingen», som ble sendt på NRK 21. januar, hadde den artige gjengen kokkelert seg fram til en parodi på et av Skandinavias største talkshow.

Komikerne, med Christian Mikkelsen som Fredrik Skavlan i spissen, parodierer «Skavlan» og oppskriften de mener at hvert program følger.

Stort i Sverige Det har ikke gått ubemerket hen. På YouTube er videoen sett nesten 300 000 ganger og artikkelen den svenske humorsida Ett gott skratt har skrevet om den er delt 30 000 ganger på Facebook.

Parodien tar for seg mange av trekkene vi kjenner godt med Fredrik Skavlan som programleder.

Innslag av svenske ord og håndbevegelsene er selvsagt overdrevet i «Underholdningsavdelingens» vri, men virker gjenkjennelig på publikum.

Gjestegalleriet er et annet aspekt av programmet komikerne tuller med. På kornet forklarer Mikkelsen at kveldens gjester er «stjerneskudd med sterk historie, internasjonal stjerne og politiker som enten nordmennene eller svenskene ikke aner hvem er».

Fikk kritikk I fjor fikk «Underholdningsavdelingen» kritikk av en mor som så programmet med sine sønner på 11 og 13 år. Årsaken er en sketsj fra seineste «Underholdningsavdelingen» der en boligmekler forsøker å selge et dødsbo med blodspor på gulvet og lik strødd utover.

«Sketsjen gikk langt over streken», mente kvinnen. I et tilsvar skrev humorkritiker for Adresseavisen og jurymedlem for Komiprisen, Anders Holstad Lilleng, mente derimot at sketsjen var «både fornøyelig og interessant».

Første sesong av programmet gikk på TV i starten av 2013, og har hatt flere forskjellige komikere på laget siden da. Robert Stolteberg og Live Nelvik har blant annet vært en fast del av staben.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media