NORSKAMERIKANSK: David Menkin vokste opp i Moss med norsk mor og amerikansk far. Nå er filmen  «Zero Dark Thirty», der han spiller en CIA-agent, Oscar-nominert.
Foto: Privat
NORSKAMERIKANSK: David Menkin vokste opp i Moss med norsk mor og amerikansk far. Nå er filmen «Zero Dark Thirty», der han spiller en CIA-agent, Oscar-nominert. Foto: PrivatVis mer

Norsk skuespiller i Oscar-nominert film

David Menkin har en rolle i Kathryn Bigelows «Zero Dark Thirty».

Den norske skuespilleren David Menkin har en rolle som CIA-agent i «Zero Dark Thirty».

David vokste opp i Moss med norsk mor og amerikansk far.

Bor i London Familien flyttet så til Vest-Afrika og deretter til London, hvor David i dag har sin faste base.

Her livnærer han seg som skuespiller og voiceover-artist.

Nordmenn flest kjenner David som den offisielle TV3-annonsørstemmen og som stemmehovedrollen i en av verdens mest populære videospillfranchiser; «Bad Company» 1 og 2.

Allsidig skuespiller Stemmen til David Menkin er blant annet også å høre i de amerikanske versjonen av «Byggmester Bob».

I tillegg til å være den mest brukte norske voiceover-artisten i UK, har David Menkin også bred bakgrunn fra teaterscenen.

Nylig fullførte han en sesong av stykket «The Rat Pack» på Londons West End, og han er fast medlem av anerkjente The Reduced Shakespeare Company. David hadde blant annet også en rolle i Mike Nichols-filmen «Wit».

«The Hurt Locker» Kathryn Bigelow gjorde stor suksess med «The Hurt Locker» i 2009. Filmen vant seks Oscar, blant annet for beste film og beste regi.

Hennes nye film, «Zero Dark Thirty», er nominert til fem Oscar foran årets utdeling.

Nominasjonene gjelder blant annet for for Beste film, Beste kvinnelige skuespiller (Jessica Chastain) og Beste originale manus. Filmen tar for seg den sanne historien om CIA-teamet som jaktet på Osama bin Laden.

Norsk kinopremiere er 8. februar.

Guro Nagelhus Schia En annen norsk skuespiller som for tiden gjør suksess i en Oscar-nominert Hollywood-film, er Guro Nagelhus Schia som spiller mot Keira Knighley i Anna Karenina.

Filmen er nominert til fire Oscar.

I tillegg til Oscar-nominerte «Kon-Tiki», har nordmenn også en finger med i spillet i et par andre Oscar-aktuelle filmer i år.