Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

International Blues Challenge

Norsk sølv i «Blues-VM» - Little Steven gratulerte på Twitter

Daniel Eriksen (40) på pallen i Memphis i natt.

FIKK PRIS: Da Daniel Eriksen (t.v.) mottok Notoddens bluespris i 2015 var det Little Steven som overrakte den under åpningen av festival. Little Steven er blitt stor fan. Nå har Eriksen tatt andreplassen i International Blues Challenge i bluesbyen Memphis. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet
FIKK PRIS: Da Daniel Eriksen (t.v.) mottok Notoddens bluespris i 2015 var det Little Steven som overrakte den under åpningen av festival. Little Steven er blitt stor fan. Nå har Eriksen tatt andreplassen i International Blues Challenge i bluesbyen Memphis. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk blues markerer seg internasjonalt. Gitarist og vokalist Daniel Eriksen og trommis Stig Sjøstrøm tok natt til i dag andreplassen i den 34. International Blues Challenge i Memphis, Tennessee. Han vant i solo/duo-klassen.

Twitter-hilsen

En av de første til å gratulere på Twitter var Little Steven: «Congratulations to #IBC2018 2nd Place Solo / Duo winner, Daniel Eriksen, of the Oslo Bluesklubb!», skriver han under overskriften «My Man!». Det er Oslo Bluesklubb som har sponset Eriksen, som de siste åra har bodd i Langesund i Telemark. En norsk delegasjon var i Memphis for å heie fram finalist Eriksen.

Mississippi-blues

Daniel Eriksen ga i fjor ut albumet «Narrative Boogie». Han har skaffet seg et stort publikum med sin autentiske Mississippi-blues, og er en festivalfavoritt hjemme i Norge. Og - nå trolig også i større grad i utlandet. Konkurransen er en gedigen døråpner for bluesartister. .

Notodden-venn

Little Steven har vært en hyppig gjest på Notodden de siste åra, der han også har sin egen bluesskole. Han hørte Eriksen på Notodden i 2015, da han også fikk Notoddens bluespris overrakt av nettopp Little Steven. Han hadde følgende å si om spillingen hans: «Fucking fantastic!».

- Du fortjener å bli stor. Vær så snill, kom til Amerika - ofte - sa E. Street Band-gitaristen til Daniel.

I 2016 kom Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers til semifinalen i International Blues Challenge. Tre måneder seinere gikk bandet til topps i European Blues Challenge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!