FIKK PRIS: Da Daniel Eriksen (t.v.) mottok Notoddens bluespris i 2015 var det Little Steven som overrakte den under åpningen av festival. Little Steven er blitt stor fan. Nå har Eriksen tatt andreplassen i International Blues Challenge i bluesbyen Memphis. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet
FIKK PRIS: Da Daniel Eriksen (t.v.) mottok Notoddens bluespris i 2015 var det Little Steven som overrakte den under åpningen av festival. Little Steven er blitt stor fan. Nå har Eriksen tatt andreplassen i International Blues Challenge i bluesbyen Memphis. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / DagbladetVis mer

International Blues Challenge

Norsk sølv i «Blues-VM» - Little Steven gratulerte på Twitter

Daniel Eriksen (40) på pallen i Memphis i natt.

Norsk blues markerer seg internasjonalt. Gitarist og vokalist Daniel Eriksen og trommis Stig Sjøstrøm tok natt til i dag andreplassen i den 34. International Blues Challenge i Memphis, Tennessee. Han vant i solo/duo-klassen.

Twitter-hilsen

En av de første til å gratulere på Twitter var Little Steven: «Congratulations to #IBC2018 2nd Place Solo / Duo winner, Daniel Eriksen, of the Oslo Bluesklubb!», skriver han under overskriften «My Man!». Det er Oslo Bluesklubb som har sponset Eriksen, som de siste åra har bodd i Langesund i Telemark. En norsk delegasjon var i Memphis for å heie fram finalist Eriksen.

Mississippi-blues

Daniel Eriksen ga i fjor ut albumet «Narrative Boogie». Han har skaffet seg et stort publikum med sin autentiske Mississippi-blues, og er en festivalfavoritt hjemme i Norge. Og - nå trolig også i større grad i utlandet. Konkurransen er en gedigen døråpner for bluesartister. .

Notodden-venn

Little Steven har vært en hyppig gjest på Notodden de siste åra, der han også har sin egen bluesskole. Han hørte Eriksen på Notodden i 2015, da han også fikk Notoddens bluespris overrakt av nettopp Little Steven. Han hadde følgende å si om spillingen hans: «Fucking fantastic!».

- Du fortjener å bli stor. Vær så snill, kom til Amerika - ofte - sa E. Street Band-gitaristen til Daniel.

I 2016 kom Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers til semifinalen i International Blues Challenge. Tre måneder seinere gikk bandet til topps i European Blues Challenge.