Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk sosialantropologi?

BOKHANDLEREN: Professor Thomas Hylland Eriksen (THE) er en lekende intellektuell som jeg setter pris på, selv om jeg er uenig med ham i det meste. Han hører til de idealister som ser verden slik den burde være. Det vil jeg ikke bebreide ham for. Det er vanskelig å diskutere med mennesker som ikke har opplevd krigens grusomheter. Jeg har som lege følt krigens hat og meningsløshet. Jeg har mistet professor THE%s idealisme, og er mer realistisk nå enn før krigen rammet meg.

I ARTIKKELEN om bokhandleren fra Kabul forsvarer professoren ridderlig den stakkars bokkhandleren mot den utspekulerte Åsne Seierstad og de som står på hennes side. Men han umyndiggjør bokkhandleren med et slikt forsvar. Bokhandleren kan ikke frasi seg alle antakelser om hva en norsk journalist ville skrive. Journalisten/forfatteren skrev det hun så, og tolket det ut fra sin skandinaviske bakgrunn, holdninger og kunnskap. Hvorfor skal hun ikke ha rett til dette? Leserne behøver ikke å tro på det hun skriver. Rais fikk komme hit og fortelle sin side av historien. Hva vi selv tror er opp til forestillingene vi har om øst og vest, kristendommen og islam. Det er bra at vi har intellektuelle blant oss som bare ser gode ting i øst og elendigheten i vest, men jeg er i tvil om det idealiserte bildet professoren i sosialantropologi forsøker å fremstille er riktig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling