Norsk spill vant kåring

Norske «Drømmefall» kåres til et av de beste spillene under E3-messa.

(Dagbladet.no): E3 er verdenst største spillmesse, og det at norske Funcom og deres «Drømmefall» i det hele tatt klarte å gjøre seg bemerket virker som et under.

Men da Dagbladet.no besøkte Funcoms stand for en visning av spillet fortalte produktsjef Jørgen Tharaldsen som stor interesse for selskapet og deres oppfølger til «Den lengste reisen».

- Gledelig

Blant de spillsidene som har kåret «Drømmefall» til beste eventyrspill finner du Gamespot.com, et enormt nettsted dedikert til spill av alle slag. Under E3-messen har Gamespot ørten journalister tilstede som dekker stort og smått fra hele E3.

- Det er veldig gledelig med slike priser. Spesielt når du tenker på at vi er 18 måneder unna release. Det betyr at vi har gjort noe riktig, sier Tharaldsen til Dagbladet.no.

Gamespot trekker frem grafikk og spillbarhet som pluss, men nevner spesielt at historien ser meget bra ut.

Tharaldsen forteller at Ign.com og Gamespy.com også har med «Drømmefall» på lista over de beste spillene.

- Millioner av lesere

Tharaldsen tror mange har et forhold til «Den lengste reisen», og derfor er positivt innstilt til oppfølgeren. «Drømmefall» foregår 10 år etter «Den lengste reisen». Du møter April Ryan igjen men også to nye roller. Funcom har dessuten beveget seg vekk fra det tradisjonelle pek-og-klikk-sjangeren. Action blir like viktig som eksempelvis oppgaveløsning og utforsking. Nå kan du sparke ned døra i stedet for å finne nøkkelen.

- Vi fikk bra tilbakemeldinger under hele messa. Det fine er at også ulike eventyr-community er positive, og de var jo ganske skeptisk til action-elementene i første omgang, sier Tharaldsen.

Han forteller videre at målet med E3-messa var å nå de ivrigste spillerne. De som leser bladene og bruker mye tid på dataspill. Dessuten betyr slike priser at Funcom har et par pr-poeng på lager når slippdatoen nærmer seg.

Det kommer 1500 spill i året, så det betyr mye for oss å kunne skille oss ut på denne måten. Dessuten er spillinteressen ganske stor. Det er mange millioner mennesker som leser at vi er best, sier Tharaldsen.

<B>April Ryan Kjent fra «Den lengste reisen». Men 10 år etter er hun annerledes.
<B>Zoë Castillo</B>. Hun er en helt vanlig person som havner i helt uvanlig posisjon. Hun er hovedpersonen, og du spiller henne oftest.