Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Norsk» Springsteen-låt kommer på plate

Oslo-studio fikk 8000 kroner for jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I mai skrev Dagbladet.no at Bruce Springsteen og hans legendariske tekniker Tobey Scott hadde vært i studio i Norge under artistens seneste besøk i Norge.

Vokalsporet til låta «Bring \'Em Home» ble spilt inn i Disclab - studioet til Idol-dommer Hans Olav Grøttheim. Låta blir med på den utvidede utgaven av plata «We Shall Overcome - The Seeger Sessions», som slippes 3. oktober.

- Hyggelig å få enda en bekreftelse på at studioet holder internasjonal standard, sier Grøttheim til Dagbladet.no.

Betalte vanlig pris

«Bring \'Em Home» ble skrevet av Pete Seeger i forbindelse med Vietnamkrigen, og utgitt på albumet «Young vs. Old» i 1971. Springsteen spilte inn store deler av låta i januar, før han altså la vokalen i Norge i mai.

Grøttheim forteller at Springsteen betalte ordinær takst for studiobruken, altså 1000 kroner timen pluss moms. Til sammen brukte han åtte timer på låta.

- Mulig han fikk en litt bedre pris, jeg husker ikke helt. Men regningen ble i hvert fall sendt, og er betalt, sier Grøttheim.

Han forteller at Scott og Springsteen ga uttrykk for at de likte studioet godt, og at de også kunne tenke seg å bruke det igjen seinere.

NORSK INNSPILLING: Den utvidende utgaven av Bruce Springsteens siste skive har med en låt som delvis er innspilt i Norge. Her er Springsteen på scenen i Oslo Spektrum. FOTO: HANS ARNE VEDLOG
NORSK INNSPILLING: Den utvidende utgaven av Bruce Springsteens siste skive har med en låt som delvis er innspilt i Norge. Her er Springsteen på scenen i Oslo Spektrum. FOTO: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

- Men vi tar vel det mer som et uttrykk for at han er en høflig mann, enn for at det faktisk kommer til å skje noe mer.

Bryr seg lite om kreditering

Bonusutgaven av «The Seeger Sessions» har med totalt tre nye låter.

På bonusdisken er det også med fire nye konsertvideoer, en utvidet dokumentar om Pete Seeger og flere nye bilder fra innspillingen.

Navnet på plata blir «We Shall Overcome: The Seeger Sessions - American Land Edition».

I pressemeldingen fra Springsteens plateselskap heter det at han spilte inn en låt i «a studio in Oslo, Norway», men Grøttheim bryr seg ikke om Disclab ikke får noen ordentlig kreditering i omslaget på plata.

- Nei, det var såpass liten jobb vi gjorde. Om alle innspillingsstedene han har vært på skulle oppføres i omslaget, hadde det sikkert blitt en fryktelig lang liste. Vi er kjempefornøyd med at vi i det hele tatt har hatt ham i studio hos oss, sier han.

«The Seeger Sessions» har ligget 16 uker på VG-lista, og er for tiden det mest solgte albumet i Norge.

FORNØYD: Studioet til Hans Olav Grøttheim har allerede fått betalt for innspillingen Springsteen gjorde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!