Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk stand-in for Leonardo DiCaprio

Ole Johan Roska (22) fra Vadsø har fått drømmejobben i Thailand: Han er Leonardo DiCaprios stand-in under innspillingen av filmen «The Beach».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke dårlig å ha det på sin merittliste, for det betyr at Vadsø-mannen likner så mye på verdens mest populære skuespiller at filmprodusentene regner med at ingen i hele verden vil se forskjell på dem.

Dermed er det to nordmenn med i filminnspillingen på den idylliske øya Phi Phi Lae ved Phuket i Thailand. Skuespilleren Lars Arentz-Hansen (32) fra Kristiansund spiller Bugs, en av filmens sentrale roller.

På ferietur

De fleste store stjerner har stand-in under krevende filmopptak. En milliondollar-mann som DiCaprio blir ikke alltid selv purret til å delta i scener der han skal ses på lang avstand, med ryggen til, eller for den saks skyld; med rumpa bar.

Ole Johan Roska fikk jobben som stand-in for DiCaprio etter først å ha vært statist i filmen. Da filmregissør Danny Boyle så likheten mellom 22-åringen fra Norge og den to år eldre hovedrolleinnehaveren, fikk han tilbud om å bli dobbeltgjengeren hans.

Mens Arentz-Hansen søkte og fikk prøvespille for sin rolle, kom Roska mer tilfeldig i kontakt med filmteamet. Han tok fri fra sine samfunnsfaglige studier i Trondheim og reiste til Thailand på samme måte som filmens hovedperson: Med sekk på ryggen og sug i magen.

Omstridt innspilling

«The Beach» er basert på en delvis selvbiografisk roman av den unge engelskmannen Alex Garland. Den handler nettopp om vestlige ryggsekkturister i Thailand og avstanden mellom teori og praksis i deres frihetssøkende tilværelse.

Richard reiser fra Bangkok til den tilsynelatende paradisiske stranda Maya, et lite samfunn av reisende fra flere land. De har levd der i flere år - på fisk, ris, frukt og marihuana.

Men Richard kommer straks i konflikt med Maya-veteranen Bugs - og derfra til rulletekstene er det alt annet enn idyllisk på øya.

  • Innspillingen har heller ikke gått knirkefritt. Lokale miljøgrupper forsøkte lenge å få stoppet filmen av frykt for at Hollywoods opphold på Phi Phi Lae skulle ødelegge øya.
DRØMMEJOBB: Å være stand-in for Leonardo DiCaprio er en drømmejobb.