Norsk stjerne i Thailand

20-åringen Michele Waagaard fra Ringerike har lagt Thailand for sine føtter. Hun er popstjerne og frontfigur i Thailands svar på Spice Girls, jentegruppa JAMP. Dessuten har hun vakt oppsikt som fotomodell. «Alle» kjenner henne. Hun har egen fanklubb og opptrer på TV flere ganger i uka.

Selskapet Grammy satser stort på den tredje utgivelsen med JAMP. Hvor mange plater som egentlig er solgt vet egentlig ingen, for Thailand er et eldorado for piratkopier. De offisielle tall er langt over en million.

Hjertet i Hønefoss

Vi traff Michele Waagaard i residensen i et av Bangkoks fasjonable forsteder. Huset var for øvrig beleiret av et femten mann sterkt TV-team fra nasjonalt fjernsyn.

Micheles mor traff sin mann, oljeingeniøren Torkild Waagaard, for over 25 år siden da han var utstasjonert i Østen. Paret bosatte seg i Hønefoss på Ringerike, der begge barna vokste opp og fikk sin skolegang. Både Michele og hennes bror, Gabril (26), regner seg som vaskekte ringerikinger, men studerer for tida i Thailand.

Best av fire tusen!

- Det var egentlig storebror som fikk meg inn i bransjen, sier Michele til Dagbladet.

- Gabril har lenge vært en mye brukt modell under sine studier her i Thailand. I 1996 meldte han meg på til en konkurranse i regi av det store ungdomsbladet BOYs.

Blant 4000 deltakere ble jeg kåret som vinner, og dermed var jeg fotomodell som sekstenåring, smiler hun beskjedent.

Hun viser oss stolt bunkevis av fargesprakende kvalitetsmagasiner der hun preger forsider og helsideannonser for sminke, klær og alt tenkelig. I tillegg mengder av reportasjer der hun fremstår sammen med sine tre venninner i gruppa JAMP.

Mye hard jobbing

- Ved siden av skolegangen trente jeg som mannekeng og dans. Det ble lange dager, og enda mer ble det da jeg gikk inn i jentegruppa JAMP. Jeg klarte eksamen og studerer media på samme universitet som storebror, men det blir lite tid til studier akkurat nå, sier Michele.

Ingen kjæreste

Dette får vi bekreftet av studentpresident Claus Gaasvig, (også norsk), ved Assumption University i Bangkok som har mange norske studenter.

- Vi har full forståelse for at hun ikke er her så ofte.

Hun er jo en busy superkjendis og ei topp jente, sier studentlederen.

- Kjæreste? Nei gud`a meg a, klinger det når vi spør Michele om hun har gifteplaner.

- Bransjen er knallhard, og mor og far har lært meg å sette meg mine mål og holde dem for meg selv inntil jeg har nådd dem. Den som intet våger intet vinner, men jeg har brent meg på fingrene fra tid til annen.

- Dette blir vel mye penger av?

- I alle fall blir jeg rik på erfaringer. Penger er ikke noe mål for suksess og et godt liv i seg selv. Jeg kjøper aksjer i Grammy. Det er et godt selskap som er med og sikrer min karriere og dermed min fremtid. De stiger visst i verdi også, smiler hun lurt.

Hvordan er det å være superkjendis i et land med over 60 millioner innbyggere?

- Det er både morsomt og slitsomt. Vi artister har jo våre egne "hang outs", steder der vi er i fred for fansen, men jeg unngår ingen mennesker. Her i Thailand er heller ikke pressen så pågående som i Vesten, vi behøver ikke beskytte oss så veldig.

-Er det forskjell på det å være ungdom i Norge og i Thailand?

- Et vrient spørsmål. Vi er mye friere her. Og friheten gir ansvar, det er få utskeielser her, og veldig godt kameratskap.

Vil være anonym

- Snakker du thai?

- Jada. Jeg lærte mye av mamma før. De to første platene våre gikk mest på engelsk, men den nye er på thai. Det blir spennende å se hvordan går, sier Michele, som må haste videre til nye gjøremål.

Vi skal gjøre opptak til TV-programmet Miss Thailand der JAMP er trekkplastre, skjønner du. Det er et viktig program som blir sett av mange millioner, og showet må "sitte".

Vi forstår henne godt der hun svinser av sted som på en catwalk mot bilen sin.

- Du, ikke skriv så mye om meg i Norge 'a, der vil jeg helst våre ei ordinær hønefossjente, roper den suksessrike artisten med et smil fra bilvinduet .