Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk stjerneduo står bak ny Netflix-serie

Joachim Rønning og Espen Sandberg.

NY NETFLIX-JOBB: De norske regissørene bak «Kon-Tiki», Joachim Rønning og Espen Sandberg, står bak en ny serie for streamingtjenesten Netflix. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY NETFLIX-JOBB: De norske regissørene bak «Kon-Tiki», Joachim Rønning og Espen Sandberg, står bak en ny serie for streamingtjenesten Netflix. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): De norske regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning har vært med å regissere en ny serie for Netflix.

Ifølge en pressemelding fra Netflix skal serien være basert på Marco Polos eventyr, og gjøres i samarbeid med det velkjente produksjonsselskapet The Weinstein Company, produsent og regissør Dan Minahan og produsent og skaper John Fusco.

- Tidløs fortelling - John Fusco og hans team har sammen skapt en tidløs fortelling med ingredienser som makt, eventyr, svik og begjær. Historien kombinerer god fortellerkunst og høy filmatisk kvalitet, sier innholdsansvarlig i Netflix, Ted Sarandos i pressemeldingen.

Serien vil ha premiere i alle land hvor Netflix er tilgjengelig mot slutten av 2014, og vil komme i ni deler.

Streamingtjenesten Netflix har gjort stor suksess med sine egenproduserte serier den siste tida, blant dem «House of Cards» og «Orange Is The New Black».

Under søndagens Golden Globe Awards, stakk «House of Cards»-skuespiller Robin Wright av med statuetten i kategorien «beste kvinnelige skuespiller (drama)».

- Svært fornøyde Filmmagnaten Harvey Weinstein er selv fornøyd med å få Fusco og hans team med på laget.

- Etter suksess med serier som House of Cards og Orange is the New Black er det tydelig at Netflix har funnet en god oppskrift med sitt Originals-innhold. Vi er svært fornøyde med å samarbeide med Netflix og John Fusco og hans team på dette prosjektet, sier The Weinstein Company-president Harvey Weinstein.

Rett over nyttår kunngjorde Netflix hvilke serier og filmer som forsvant fra tjenesten og hvilke som er nye. Les saken her.

Duoen Rønning og Sandberg, som så kjent ble Oscar-nominert for sin film om Thor Heyerdahls ekspedisjon, skulle i utgangspunktet ha premiere på Hollywood-debuten «Pirates of the Caribbean 5» i juli 2015, men filmen er nå utsatt på ubestemt tid.