Norsk stjernelag med Patton

Kaada/Patton får god hjelp under Roskilde.

(Dagbladet.no): John Erik Kaada og multiband-musikeren Mike Patton (Faith no more, Mr. Bungle, Tomahawk osv) samarbeidet i fjor på skiva «Romances».

Nå skal konseptet på scenen under årets Roskilde-festival. Og Kaada har samlet sammen et norsk stjernelag i tillegg til Patton.

Fra Kaizers til Xploding PlastiX

Rytmene ivaretas av Bjørge Fjordheim, Kaadas kollega fra bandet Cloroform. Han er også en av Morten Abels faste støttespillere.

- Men vi har leid inn et arsenal av klassiske slagverk. Det er visuelt i tillegg til at det låter stort. Derfor trenger vi to trommeslagere, sier Kaada til Dagbladet.no.

Så derfor tar Kaada/Patton med seg Erland Dahlen, som spiller i Kaada-band. Kaizers Orchestra- og Cloroform-bassist Øyvind Storesund trakterer kontrabass. På elektronikk finner vi den ene halvdelen av duoen Xploding Plastix, Hallvard W. Hagen. Geir Sundstrøm (blant annet a-ha) spiller steel og andre gitarer, Kaada står for trekkspill og alt mulig, mens Patton har ansvaret for sang, sampling og perkusjon.

- Vel, det er ikke bare Patton som skal synge, det skal vi alle, opplyser Kaada.

Mye øving

CLOROFORM: Fra venstre: Bjørge Fjordheim, John Erik Kaada og Øyvind Storesund. Foto: FRANK KARLSEN
CLOROFORM: Fra venstre: Bjørge Fjordheim, John Erik Kaada og Øyvind Storesund. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

Kaada og Pattons «Romances» er 50 minutter stemningsfull musikk. Undertegnede beskrev skiva blant annet slik: «Kaadas detaljrike, lett surrealistiske men fløyelsesmyke komposisjon er et varmt teppe Pattons instrumentale stemme vandrer varsomt over».

- Dette er ikke så lett musikk å fremføre. Musikken er kompleks, med flere lag. Alle detaljene må sitte. Da er det greit å med seg musikere som skjønner alvoret.

Scenen Kaada & Co spiller på har en kapasitet på 14 000. Det er et stort antall mennesker.

- Det er voksent, spesielt siden dette er vår debutkonsert og at vi ikke bare kan gå rett ut å spille musikken. Kanskje noen av gutta angrer på at de sa ja, hvis de må sitte hjemme å øve i sommersola.

På turné

Men før Kaada drar til Danmark skal han turnere Norge med bandet Cloroform. Trioen har bygget seg opp en stor fanskare her hjemme, og sist lørdag spilte gjengen for et fullsatt Rockefeller.

I morgen tar de en svipptur til Finlands Helsinki før ferden går videre til byer som Kristiansand, Stavanger og Bergen.

Er du interessert kan du sjekke ut Cloroform.com for alle datoene.

Kaada/Patton spiller på Roskilde 3. juli. Det er planlagt flere konserter, men ingen er foreløpig bekreftet. Men Kaada tror ikke de tar turen innom Norge.

XPLODING PLASTIX:</B> Fra venstre: Jens Petter Nilsen og Hallvard W. Hagen.
MIKE PATTON:</B> Her fra Roskilde for to år siden.