«Ut og stjæle hester»

Norsk storfilm får millionstøtte. Bekrefter stjerneduo på rollelista

Regissør Hans Petter Molands filmadapsjon, «Ut og stjæle hester», fikk i dag 11,8 millioner kroner av Norsk filminstitutt.

HAR ROLLE: Svenske Stellan Skarsgård ble i dag bekreftet til Hans Petter Molands storfilm «Ut og stjæle hester». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HAR ROLLE: Svenske Stellan Skarsgård ble i dag bekreftet til Hans Petter Molands storfilm «Ut og stjæle hester». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg kan bekrefte at Stellan Skarsgård og Bjørn Floberg har to av de største rollene i «Ut og stjæle hester», forteller produsent i produksjonsselskapet 4 1/2, Turid Øversveen, til Dagbladet.

Filmatiseringen av den kritikerroste romanen til den norske forfatteren Per Petterson, «Ut og stjæle hester», er tildelt 11,8 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt (NFI).

- Fantastisk

Regissør Hans Petter Moland har skrevet manus, og skal regissere filmen, som ifølge NFI har et totalbudsjett på 39,4 millioner kroner.

- Det er fantastisk, og vi er fryktelig glade for støtten. Vi jobber nå med å sikre resten av finansieringen, og vi er godt i gang. Vi hadde flere gode møter med både filminstitutter og investorer under Filmfestivalen i Cannes, sier Øversveen.

Den internasjonale interessen for filmen er stor, ifølge produsenten.

Hans Petter Moland er nettopp tilbake fra et langt filmopphold i Canada, hvor han har ferdigstilt Hollywood-versjonen av storsuksessen «Kraftidioten».

Stellan Skarsgård, som har dukket opp i Molands filmer siden «Kjærlighetens Kjøtere» fra 1995, hadde hovedrollen i originalversjonen av «Kraftidioten», som ble nominert til en Gullbjørn i Berlin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer