Alt for Norge:

Norsk suksess-konsept nominert til internasjonal Emmy

- 150 amerikanere har fått kontakt med røttene sine på grunn av serien, og den har forandret livene til mange mennesker.

NORSK KONSEPT: «Alt for Norge» har lenge vært en populær tv-serie i Norge. Også våre svenske naboer har omfavnet konseptet, og nå er «Allt för Sverige» nominert til Emmy. Foto: TV Norge 
NORSK KONSEPT: «Alt for Norge» har lenge vært en populær tv-serie i Norge. Også våre svenske naboer har omfavnet konseptet, og nå er «Allt för Sverige» nominert til Emmy. Foto: TV Norge  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 21. november går den internasjonale Emmy-utdelingen av stabelen i New York. Denne uka ble det kjent av Sveriges versjon av tv-serien «Alt for Norge» er nominert til å motta prisen i kategorien «Non-Scripted Entertainment».

Det var den svenske avisa Expressen som først omtalte saken.

Norsk konsept

I sverige heter programmet «Allt för Sverige», og konseptet er det samme som i Norge: Ti svenskættede amerikanere drar til Sverige for å finne sitt opphav.

I løpet av sitt opphold drar de rundt i landet, konkurrerer i flere oppgaver, og hver uke sendes en deltaker hjem. For den deltakeren som står igjen til slutt, venter et møte med deltakerens svenske familie.

Konseptet har de hentet fra Norge, og det er Oslo-baserte David Berner og Eric Williams som er hovedmennene bak TV-suksessen som her til lands blir sendt på TV Norge.

Da Dagbladet tar kontakt med Berner, er han tydelig lykkelig over nominasjonen.

- Vi er rett og slett fullstendig overlykkelige, sier han.

- Forandret liv

Her til lands har tv-serien blitt godt mottatt. Vi nordmenn er inne i vår sjuende sesong, mens svenskene er inne i sin sjette. At det skulle bli en så stor suksess, kunne ikke skaperne drømme om.

KOLLEGER: Eric Williams (t.v) og David Berner står bak konseptet «Allt för Sverige». Serien er nå nominert til den internasjonale Emmy-prisen. Foto: Privat
KOLLEGER: Eric Williams (t.v) og David Berner står bak konseptet «Allt för Sverige». Serien er nå nominert til den internasjonale Emmy-prisen. Foto: Privat Vis mer

- Når vi kom opp med ideen for åtte år siden, så kunne vi ikke forestille oss hvor bra det ville gå. 150 amerikanere har fått kontakt med røttene sine på grunn av serien, og den har forandret livene til mange mennesker, sier Berner.

Både Berner og Williams er opprinnelig amerikanere, men bosatt i Oslo. De to har begge en forkjærlighet for Norge, og nå er de spente på hva framtida bringer.

- Akkurat nå er vi bare veldig glade, litt nervøse, og spent på å se hva som skjer med serien i framtida.

«Alt for Sverige» konkurrerer med brasilianske «Adotada», britiske «Gogglebox» og sørkoreanske «I can see your voice» om den gjeve prisen.

I tillegg til den svenske utgaven har også danskene prøvd seg på å videreføre konseptet. For danskene stoppet det imidlertid med en sesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer