Alt for Norge:

Norsk suksess-konsept nominert til internasjonal Emmy

- 150 amerikanere har fått kontakt med røttene sine på grunn av serien, og den har forandret livene til mange mennesker.

NORSK KONSEPT: «Alt for Norge» har lenge vært en populær tv-serie i Norge. Også våre svenske naboer har omfavnet konseptet, og nå er «Allt för Sverige» nominert til Emmy. Foto: TV Norge 
NORSK KONSEPT: «Alt for Norge» har lenge vært en populær tv-serie i Norge. Også våre svenske naboer har omfavnet konseptet, og nå er «Allt för Sverige» nominert til Emmy. Foto: TV Norge  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 21. november går den internasjonale Emmy-utdelingen av stabelen i New York. Denne uka ble det kjent av Sveriges versjon av tv-serien «Alt for Norge» er nominert til å motta prisen i kategorien «Non-Scripted Entertainment».

Det var den svenske avisa Expressen som først omtalte saken.

Norsk konsept

I sverige heter programmet «Allt för Sverige», og konseptet er det samme som i Norge: Ti svenskættede amerikanere drar til Sverige for å finne sitt opphav.

I løpet av sitt opphold drar de rundt i landet, konkurrerer i flere oppgaver, og hver uke sendes en deltaker hjem. For den deltakeren som står igjen til slutt, venter et møte med deltakerens svenske familie.

Konseptet har de hentet fra Norge, og det er Oslo-baserte David Berner og Eric Williams som er hovedmennene bak TV-suksessen som her til lands blir sendt på TV Norge.

Da Dagbladet tar kontakt med Berner, er han tydelig lykkelig over nominasjonen.

- Vi er rett og slett fullstendig overlykkelige, sier han.

- Forandret liv

Her til lands har tv-serien blitt godt mottatt. Vi nordmenn er inne i vår sjuende sesong, mens svenskene er inne i sin sjette. At det skulle bli en så stor suksess, kunne ikke skaperne drømme om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer