EIER: Jay Z kjøpte tidligere i år. Foto: Evan Agostini/Invision / AP / NTB Scanpix
EIER: Jay Z kjøpte tidligere i år. Foto: Evan Agostini/Invision / AP / NTB ScanpixVis mer

Norsk Tidal-toppsjef fratrer

Peter Tonstad er ferdig som administrerende direktør i Jay Zs selskap.

(Dagbladet): Søndag kveld melder Dagens Næringsliv at Peter Tonstad (43) er ferdig som administrerende direktør i Aspiro - selskapet som eier den Jay Z-kontrollerte strømmetjenesten Tidal.
 
«Vi er takknemlige for at Peter steppet inn som midlertidig administrerende direktør og ønsker han lykke til videre», skriver Jana Fleishman, kommunikasjonssjef i Roc Nation, i en epost til avisa ifølge VG. Roc Nation er eid av Jay Z.

Siden 17. april har Tonstad jobbet som administrerende direktør i Aspiro, og fikk dermed kun to måneder i sjefsstolen. Før det var han kommersiell direktør i selskapet.

Tonstad bekrefter overfor Dagens Næringsliv at han har fratrådt.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Tonstad i søndag kveld.

Sparket flere medarbeidere I april kom nyheten om at flere medarbeidere i Tidal både i Sverige Danmark og Norge fikk sparken. Den gang sa Tonstad følgende til det svenske teknologinettstedet Breakit:

- Jeg tror på Tidal og det teamet gjør for å påvirke nødvendige endringer i musikkbransjen. Vi strømlinjeformer selskapet og refokuserer innsatsen på å sikre at plattformen fortsetter å vokse, og gir lytterne en kopling til sine favorittartister. Det er ingen andre som driver med dette.

Jay Z og musikerkona Beyoncé dukket uventet opp i Oslo for å besøke det norske hovedkontoret til strømmetjenesten Tidal, som i Norge går under navnet Wimp.

Kritisert Det var i mars at Jay Z kjøpte opp strømmetjenesten for 454 millioner kroner, via sitt selskap Project Panter Bidco. Kona Beyoncé er en av en rekke store artister som er tungt inne på aksjonærsiden, sammen med blant andre Madonna og Rihanna.

Tidal er blitt omtalt som «den første artisteide, globale musikk- og entertainmentplattformen noensinne». Men ikke alle vil være med på moroa.

Lanseringa gikk ikke fri fra kritikk.

- Rike kapitalister som erstatter rike kapitalister er ikke revolusjon. Det blir bare satt ei ny feit katt i styringa, lød en av mange kritiske tilbakemeldinger.

Jay Z svarte på kritikken via sosiale medier, nærmere bestemt på Twitter:

«Tidal klarer seg bra. Vi har over 770 000 abonnenter, og vi har bare vært i business under en måned. Itunes-butikken ble heller ikke bygget på en dag.»