Anmeldelse: «Drapet i Holmenkollen» på TVNorge og Dplay

Norsk true crime av internasjonalt kaliber

«Drapet i Holmenkollen» er både pikant, medrivende og emosjonell sannkrim.

TRUE CRIME: Dokumentarserien «Drapet i Holmenkollen» tar for seg en 45 år gammel, uløst drapsgåte. Video: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV: Enhver medieplattform med respekt for seg selv trenger visst en sannkrim i digitalspilleren sin om dagen. Og siden NRK og TV 2 allerede hadde stukket av med to av landets mest omtalte drapssaker de siste årene, og gjort dem til toppeksempler i den populære sjangeren (henholdsvis «Gåten Orderud» og «Hvem drepte Birgitte [Tengs]?»), har TVNorge sett seg nødt til å grave dypere i arkivene.

Det har gitt avkastning i bøtter og spann. Om de to første episodene er noe å gå ut fra, er «Drapet i Holmenkollen» medrivende sannkrim med internasjonalt tilsnitt.

Diplomatfruedrap

For denne anmelderen (f. 1982) var det brutale drapet på diplomatfruen Anni Nilsen Iranzo fullstendig ukjent. Selv om det ble behørig dekket både av norske og internasjonale medier da det sto på, tør jeg påstå drapet og den påfølgende etterforskningen ikke lenger har den samme plassen i vår kollektive bevissthet som de ferskere, og kanskje mer ikoniske tragediene på Karmøy og Orderud Gård. Likevel står ikke selve saken tilbake for disse på noen måte, og har absolutt alle elementene denne sjangeren krever, og flere til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer