- Norsk tv bånn i bøtta

- NRK er ikke verdt lisenspengene og norsk tv generelt er bånn i bøtta! Lillestrøm-mannen Magne Sverre Wangen (68) hadde mange med seg i sin knusende dom over norsk tv da Dagbladet ba om folkets dom.

Skoglund enig i kritikken

Folket slakter TV-kvelden

Sender slakten i retur

Vi ba om det norske folks syn på saken etter at den engelske tv-kritikeren Tony Purnell i gårsdagens Dagbladet fastslo at Norge har verdens verste tv. Kjedelig, humørløst og problemorientert, mente The Mirrors tv-ekspert og holdt på å sovne.

Mange nordmenn er langt på vei enige. Det savnes humor på norsk tv. Norsk humor. Mange ser seg også lei på det som de kaller for «amerikansk møl». Antall debattprogrammer ser også ut til å ha nådd en smertegrense.

- Jeg sovner stadig foran tv-skjermen. Det er altfor lite humor på tv, fastslår Reidun Pedersen (66) fra Gran.

Tungt, traust og trist

Også folk under 60 synes tv-tilbudet per i dag er altfor dårlig.

- Norsk tv bånn i bøtta

- Norsk tv er verre enn noensinne, sier arkitekt Tore Solli (41), mens ungjentene Ellen Sofie Lunde Lauritzen (12) og Lea Agathe Opheim (16) klager over dårlige serier og amerikansk dritt.
Mange av innringerne er enig i at norsk tv er altfor seriøst.

- Jeg vil ha mer å le av på tv, uttaler Brede Skullstad (45) fra Kristiansand. Han synes i likhet med The Mirror-journalisten at Norge har verdens verste tv-tibud.

- Tungt, traust og trist, oppsummerer Ole Jacob Johansen (33) fra Asker.

- Helt enig. Jeg kommer fra Sri Lanka, og der har vi mye mer humor på tv, sier Indra Umar (35).

Grosvold er topp

Det er spesielt NRK som får gjennomgå blant innringerne. Men NRK er også den kanalen folk har mest positivt å si om. Anne Grosvold får ros fra en rekke av Dagbladets lesere.

- Norsk tv kan bli bedre hvis vi får vekk den amerikanske dritten. Anne Grosvold er et skoleeksempel på bra tv, mener Wenche Pisani (59) fra Lørenskog.

- Redaksjon 21 med Anne Grosvold tar alltid opp aktuelle og bra saker, konkluderer Åsulv Landbu (48) fra Arendal.

Ellers snakker nok Oslo-mannen Jørn O. Jørgensen (44) for flere når han klager over dårlig helgetilbud i NRK:

- Folket vil ha show i helga med snert, fart og overraskelser!