Norsk TV-serie solgt til USA

- Dette er veldig spennende.

«MAMMON»: Det amerikanske produksjonsselsapet 20th Century Fox har kjøpt rettighetene til den kommende NRK-storsatsningen «Mammon». Foto: NRK
«MAMMON»: Det amerikanske produksjonsselsapet 20th Century Fox har kjøpt rettighetene til den kommende NRK-storsatsningen «Mammon». Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRKs nye storsatsning, krimthrilleren «Mammon» har ikke premiere på norske TV-skjermer før 1. nyttårsdag neste år, men allerede har det amerikanske produksjonsselskapet 20th Century Fox kjøpt rettighetene til den kommende serien, det melder NRK.

Handlingen i krimthrilleren sirkulerer rundt miljøene innen finans, media og politikk, og Jon Øigarden spiller hovedrollen som journalisten Peter som gjennom et anonymt tips trekkes inn i en finansskandale som setter både hans eget og andres liv i fare.

Selv omtaler NRK serien som «et spennende puslespill med overraskende vendinger, høyt spenningsnivå, til tider voldsom og vond, om moral og mangelen på den på den, i politikk, næringsliv og media», og det har allerde blitt bestemt at det skal lages en sesong to av serien.

Godt rykte Det er brødrene Gjermund Eriksen og Vegard Stenberg Eriksen som står for henholdsvis manus og produksjon av serien, mens Cecilie Mosli har regi.

Produsent Vegard Stenberg Eriksen synes det er veldig spennende at 20th Century Fox har kjøpt rettighetene til serien og forteller at kontrakten med det amerikanske selskapet ble til gjennom et godt samarbeid med det britiske selskapet DRG.

- Det som har blitt mer vanlig i det siste er at man går ut med hva man lager underveis i prosessen. Trailere lages og man er rausere med å vise episoder selv om produksjonen ikke er ferdig. Nå er det jo også sånn at skandinaviske serier som «Lilyhammer» og «Halvbroren» har et godt internasjonalt rykte, og det gjør at folk vil se det man sender ut i større grad enn tidligere. Det er det gode ryktet som gjør at folk som Peter Chernin setter seg ned og ser det vi sender ut av materiale, noe som er veldig stas, forteller Stenberg Eriksen til Dagbladet.

Han legger til at han tror temaet for serien er hovedgrunnen til at «Mammon» har appellert til det amerikanske markedet.

- Denne serien setter journalistikken i høysetet, og forholdet folk har til journalistikk er jo ganske likt i USA og Norge.

SPILLER JOURNALIST: Jon Øigarden har hovedrollen i den kommende NRK-serien, og spiller journalisten Peter som dras inn i en alvorlig finansskandale. Foto: Scanpix
SPILLER JOURNALIST: Jon Øigarden har hovedrollen i den kommende NRK-serien, og spiller journalisten Peter som dras inn i en alvorlig finansskandale. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer