Norsk ungdomskor vant historisk EM-gull

Kan vinne enda en gullmedalje.

(Dagbladet): European Choir Games pågår i Graz i Østerrike hele denne uka. Konkurransen er historiens første europeiske kor-mesterskap og blant dem som deltar er ungdomskoret «Defrost» fra Hamar.

Ungdomskoret er det eneste koret fra Norge som konkurrerer i det europeiske kor-mesterskapet og deltakerne har fått en svært god start både i show og i konkurranse. 

- Vi er kjempefornøyd. Nå som vi allerede har vunnet det første gullet, har vi som mål å gå for gull nummer to i morgen, sier korets styreleder Petter Hallem til Dagbladet.

Hør og se Defrosts opptreden under åpningskonserten øverst i saken, der koret sang «I'm Yours».

«Defrost Youth Choir Hedemarken», som består av 27 ungdommer i aldersgruppen 14-26 år, tok også to gull under World Choir Games i USA i fjor. Det var også dette som resulterte i kvalifisering for deltakelse i champion klassen i kor-EM i Graz.

- Resultatene vi har oppnådd sier at vi har et nivå som er i verdensklasse. Vi er muligens det eneste koret i Norge som øver to ganger i uka, og vi har svært dedikerte ungdommer, forklarer Hallem.

- Ambassadører for Norge Dirigent for koret, Thomas Caplin, kan meddele at tilbakemeldingene fra publikum har vært veldig positiv, og at ungdommene gjør en svært god jobb.

- Vi har allerede sunget til gull i championsklassen for blandet ungdomskor og hatt opptredener under åpningskonserten og på friluftskonsert her i Graz. Ungdommene i Defrost smelter hjertene til både jury og publikum og er flotte ambassadører for Norge, sier han i en pressemelding.

Koret er med i hele to championsklasser, og i morgen konkurrerer de i klassen jazz og pop og håper å ta gull også der. Maria Wiik, er en av de 27 ungdommene i koret.

Tidligere «Idol»-deltaker - Det vært veldig fantastisk, og ekstremt kjekt gøy å få gull. Nå har vi store planer om å ta det andre gullet, så da må vi bare fortsette som før, sier Wiik til Dagbladet.

Moelv-jenta deltok også på årets sangkonkurransen i «Idol», men mener det er mye bedre å synge sammen med noen, enn å synge alene.

- Alle i koret er veldig gode venner. Det ligger noe helt spesielt i det å synge i kor. Når man har andre rundt seg blir man tryggere, og kan backe hverandre opp, sier Wiik.

European Choir Games startet søndag forrige uke, og varer frem til førstkommende søndag.