Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norsk ungdomskor vant historisk EM-gull

Kan vinne enda en gullmedalje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): European Choir Games pågår i Graz i Østerrike hele denne uka. Konkurransen er historiens første europeiske kor-mesterskap og blant dem som deltar er ungdomskoret «Defrost» fra Hamar.

Ungdomskoret er det eneste koret fra Norge som konkurrerer i det europeiske kor-mesterskapet og deltakerne har fått en svært god start både i show og i konkurranse. 

- Vi er kjempefornøyd. Nå som vi allerede har vunnet det første gullet, har vi som mål å gå for gull nummer to i morgen, sier korets styreleder Petter Hallem til Dagbladet.

Hør og se Defrosts opptreden under åpningskonserten øverst i saken, der koret sang «I'm Yours».

«Defrost Youth Choir Hedemarken», som består av 27 ungdommer i aldersgruppen 14-26 år, tok også to gull under World Choir Games i USA i fjor. Det var også dette som resulterte i kvalifisering for deltakelse i champion klassen i kor-EM i Graz.

- Resultatene vi har oppnådd sier at vi har et nivå som er i verdensklasse. Vi er muligens det eneste koret i Norge som øver to ganger i uka, og vi har svært dedikerte ungdommer, forklarer Hallem.

- Ambassadører for Norge Dirigent for koret, Thomas Caplin, kan meddele at tilbakemeldingene fra publikum har vært veldig positiv, og at ungdommene gjør en svært god jobb.

- Vi har allerede sunget til gull i championsklassen for blandet ungdomskor og hatt opptredener under åpningskonserten og på friluftskonsert her i Graz. Ungdommene i Defrost smelter hjertene til både jury og publikum og er flotte ambassadører for Norge, sier han i en pressemelding.

Koret er med i hele to championsklasser, og i morgen konkurrerer de i klassen jazz og pop og håper å ta gull også der. Maria Wiik, er en av de 27 ungdommene i koret.

Tidligere «Idol»-deltaker - Det vært veldig fantastisk, og ekstremt kjekt gøy å få gull. Nå har vi store planer om å ta det andre gullet, så da må vi bare fortsette som før, sier Wiik til Dagbladet.

Moelv-jenta deltok også på årets sangkonkurransen i «Idol», men mener det er mye bedre å synge sammen med noen, enn å synge alene.

- Alle i koret er veldig gode venner. Det ligger noe helt spesielt i det å synge i kor. Når man har andre rundt seg blir man tryggere, og kan backe hverandre opp, sier Wiik.

European Choir Games startet søndag forrige uke, og varer frem til førstkommende søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!